ÁKOS

Kovács Ákos Kossuth-díjas magyar dalszerző, zeneszerző, költő, énekes-előadóművész. A magyar zenei élet egyik meghatározó előadója. Az egykori Bonanza Banzai együttes énekese, szövegírója, zeneszerzője, majd szólistaként is népszerű és termékeny előadó a kilencvenes évektől napjainkig. Saját stúdiójában dolgozik, saját lemezkiadója gondozza albumait. Ákos az éneklés mellett akusztikus és elektromos gitáron, basszusgitáron, szintetizátoron és dobon is játszik. Önálló koncertjei mellett sok magyarországi és erdélyi fesztivál kiemelt fellépője.
A dalszerzői-előadói munka mellett több mindennel foglalkozik: verseket ír, ez idáig öt kötete jelent meg; saját videoklipjeit rendezi; A Nagy Könyv című televíziós olvasás-népszerűsítő akció keretében tévéfilmben szerepelt; színházban dolgozik, irodalmi felolvasóesteken lép fel.
Ákos neve mára már egyet jelent a megkérdőjelezhetetlen minőségű magyar könnyűzenével, koncertjei pedig fergeteges showt ígérnek, nem csoda hát, hogy ezrek kíváncsiak fellépéseire. A Kolozsvári Magyar Napok közönsége 2016-ban már láthatta őt a kincses város Főterén.