Szalóki Ági-sanzonest

CSAK EGY NAP A VILÁG. A 40-es, 50-es és 60-as évek magyar és külföldi slágerei.
Csak egy nap a világ… Szalóki Ági megújult műsorában Karády Katalint, Edith Piafot és Amália Rodriguest idézi meg, hogy elénekelje, amit a dívák a szerelemről, vágyakozásról, büszkeségről, kacérságról, csalódásról és beteljesülésről tudtak. A harmincas, negyvenes és ötvenes évek lüktető magyar swing slágerei, a francia chanson és a portugál fado parázsló dallamai két fantasztikus hangszeres-zeneszerző, Bacsó Kristóf szaxofon- és Juhász Gábor gitárművész feldolgozásában hangzanak el a színpadon.
„Szeretem ezeket a szerelmi vallomásokat, egyszerűek, bátrak, őszinték, ma is érvényesek. Olyasfajta bölcs és kedvesen ironikus gondolatokat találtam bennük, amelyek nagyon közel állnak hozzám.
Karády személyében egy olyan nő énekel, aki sok mindent megélt. Ezzel próbálok azonosulni. Így próbálom üzenni a színpadról: minden nő képes arra, hogy díva legyen, mindenkiből lehet igazi királynő, akár Karády.”
A produkció születéséről Szalóki Ági

A zenekar tagjai: Cseke Gábor-zongora, ifj. Tóth István-gitár, Cseh Balázs-dob, Kovács Zoltán-nagybőgő, Bacsó Kristóf-szaxofon, Shreck Ferenc-harsona
Vendégművész: Korb Attila-kornett, ének

Szalóki Ági 1994-ben lépett először színpadra az Ando Drom együttes jubileumi műsorán. Mestereinek azokat a zenészeket tartja, akiket hallgatott és akikkel együtt játszhatott: Sebestyén Mártát, Szakcsi Lakatos Bélát, Bodza Klárát, a Kalákát, és Dresch Mihályt, valamint erdélyi és moldvai énekeseket, mint Eke Péterné Simon Mari, Maneszes Márton, Papp Erzsébet, Jánó Anna, Lunka Erzsi. 2004-ben alapította első zenekarát és készítette el első lemezét, a Téli-nyári labodát, ekkor fordult a gyerekközönség felé. Eleinte népdalfeldolgozások és népi gyerekjátékok szerepeltek a zenekar repertoárján, ez később énekelt versekkel gazdagodott. A magyaron kívül 11 nyelven énekel és nyitott még többre is. Külföldön legtöbbet az Amerikai Egyesült Államokban koncertezett, de számtalanszor énekelt francia, holland, spanyol, német, angol, ír, orosz világzenei és dzsesszfesztiválokon is. A Besh o drommal végigjárta a kanadai dzsesszfesztiválokat Vancouvertől Montrealig. Magyarországot állami rendezvényeken is képviselte New Yorktól Jeruzsálemen át Pekingig.