A Szent Mihály-templom megáldása és oltárának szentelése – ünnepi szentmise

Örömmel hívunk együtt-ünneplésre, a Szent Mihály-templom megáldására és új liturgikus terének, oltárának felszentelésére.
A kolozsvári Szent Mihály-templom Egyházunk és nemzetünk ékköve, évszázadok tanúja és jövőbemutató erőforrásunk. Az elmúlt esztendők felújításról, restaurálásról szóltak, mely tovább tartott a tervezettnél-reméltnél. Most bizakodva tekintünk 2022. augusztus hónapunk idusára, amikor ünnepségsorozat keretében megáldásra és megnyitásra kerül a Szent Mihály-templom.
– augusztus 12-n, pénteken 19:00 órától hangversennyel, Te Deummal kezdődik ünneplésünk, vendégelőadók: Miklósa Erika és Horváth István
– augusztus 13-n, szombaton 11:00 órától áldó szertartás keretében megnyithatjuk templomunkat Egyházunk számára közösség- életet élni és a világ számára csodálni. Az ünnepi szentmise főcelebránsa és a templom megáldója Kovács Gergely gyulafehérvári érsek, az oltár szentelését Miguel Maury Buendía nuncius végzi.
– augusztus 14-n, vasárnap 11:00 órától az Egyházközösség ad hálát a megújult templomért, 12:00 órától megnyitjuk a felújításról szóló fotókiállítást a Deák-utcában.
A templomszentelési ünnep a XIII. Kolozsvári Magyar Napok nyitó eseménye.
Sokak lelki, erkölcsi és nagy áldozatvállalást tanúsító anyagi támogatásával mindnyájunk temploma sosemvolt szépségben pompázik; Isten dicsőségét hirdetve, szolgálva mindnyájunk lelki javát és alkalmanként a kulturális életet, megmaradásunkat, remélt fejlődésünket. Hálaadásunk együvétartozásunk erős jele és biztosítéka.

Megosztás:

Dátum

2022. aug. 13.

Időpont

11:00 - 12:00

Helyszín

Szent Mihály-templom
Piața Unirii, Cluj-Napoca 400015
Kategória

Főszervező

Szent Mihály plébánia

Leave a Reply