Kincses Kolozsvár Kalendáriuma

Mikor, ha nem most? Mikor volt nagyobb szükség egy – szellemi értelemben vett – iránytűre, útjelzőre és térképre, mint napjainkban, amikor az általunk ismertnek vélt világ egyre inkább az ismeretlenbe vált? 

A Kincses Kolozsvár Kalendáriumát nyugodt szívvel hívhatja segítségül az olvasó az összekuszált jelenben való tájékozódáshoz. Lapjain újra feltárul Kolozsvár múltja, a lakónegyedek ismert vagy már-már elfeledett történetei, Kárpát-medencei kitekintésben közösségünk évfordulós históriái, s ami a legfontosabb: az előttünk álló év minden napjára – jó kalendáriumhoz híven – találhat olvasnivalót az, ki kézbe veszi.

Kiadványunk úgy mutatja be olvasójának a kincses Kolozsvárt, annak régmúlt és a mában is folytatódó történeteit, hogy – reményeink szerint – segít megérteni a ma városát, az itt élőket és a jelen eseményeit. A Kincses Kolozsvár Kalendáriuma, miközben emlékeztet a már megtörténtre, újra és újra ráirányítja figyelmünket a boldog tényre is: Kolozsvár egy ma is élő, változó, történelmére és kultúrájára büszke kincsesládája a Kárpát-medencének. 

Fedezzük fel együtt Mátyás király szülővárosát a Kincses Kolozsvár Kalendáriuma 2022–2023 lapjain! 

Megosztás:

Dátum

2022. aug. 13.

Időpont

16:00 - 17:00

Helyszín

Vallásszabadság Háza - Magyar u. 14. sz.
Bulevardul 21 Decembrie 1989 14

Főszervező

Kincses Kolozsvár Egyesület

További szervezők

KMN Egyesület

Leave a Reply