Petőfi live! – egy vidám hangú vándorszínész ügyes-bajos dolgai

Petőfi live! – egy vidám hangú vándorszínész ügyes-bajos dolgai. Laczkó Vass Róbert színművész és Székely Norbert zongorista előadása. 

Magyar ember ha költőt emleget, Petőfi Sándorra gondol, erre a lobbanékony, szenvedélyes, rapszodikus ifjúra, aki ízig-vérig a romantika gyermeke. Költészete közérthető és szorosan összefügg az életével, a maga korában ezért is hatott annyira újszerűen. Találóan jegyezte meg Pintér Jenő irodalomtörténész, hogy „a magánéletét rejtegető, tekintélyt tartó, régi költőtípus helyett előlépett a vidám hangú vándorszínész, és elmondta ügyes-bajos dolgait”.

Születésének 200. évfordulójához közeledve bátran elmondhatjuk: Petőfi világirodalmi rangú életműve kiállta a próbát. Életpályája pusztán verseiből is megismerhető, éppen ezért a Petőfi live! című verses-zenés előadóest során az alkotók is arra törekednek, hogy a költőt kizárólag a saját hangján szólaltassák meg – természetesen a maguk eszközeivel. Nem csak a forradalmárt látják benne, de kifejezetten arra törekednek, hogy szubjektív Petőfi-portréjuk minden korosztály számára felismerhető legyen. Előadók: Laczkó Vass Róbert színművész és Székely Norbert zongorista.

Megosztás:

Dátum

2022. aug. 15.

Időpont

17:00 - 18:00

Helyszín

Vallásszabadság Háza - Magyar u. 14. sz.
Bulevardul 21 Decembrie 1989 14

Főszervező

Kincses Kolozsvár Egyesület

Leave a Reply