Szintaxis

A Szintaxis öt tagú erdélyi zenekar, 2019-ben alakultak és a kezdeti lendület mellett megjelenő elszántságot tudatos építkezés követte.

Első kislemezük 2019 novemberében Percek.Fák.Erdő címmel jelent meg, rajta hat dallal, melyek közül a Lépcsőház és a Közeleg feléd korábban videóklippel együtt debütált.

Utóbbi szinte percre pontosan a kislemez megjelenésének pillanatában elnyerte a Legszebb Erdélyi Magyar Dal címét. A kislemez utolsó dalát, a Megtaláltam, elvesztettemet a Petőfi TV-ben élőben játszották, az M2 Kulisszák mögött c. műsorában teljes A38 Hajós koncertjük és interjújuk forgott, a Lépcsőház és a Másképp mondanánk pedig bemutatkozott a Petőfi Rádióban is.

2021-ben elnyerték a Siculus Fesztivál nagydíját. Jelenleg első nagylemezükön dolgoznak, amelyet 2022 őszén szeretnének bemutatni. Eddig két dalt jelentettek meg a közelgő albumról, amelyekhez videóklipet is készítettek. Ahogy neked a legjobb és Fel az égre című dalaik jelenleg többezres nézettségnél járnak a legnagyobb videómegosztó portálon. Terveik között szerepel dalaik akusztikus átdolgozása, melyek videóiban egy-egy maros megyei, illetve erdélyi vidék különleges helyeit mutatnák be.

Zenekar:

Marton Zoltán – ének, gitár

Bíró Hunor – ének, basszusgitár

Fábián Lehel – gitár

Horvát Attila – dobok

Kusztos Dávid – billentyűk

Megosztás:

Dátum

2022. aug. 17.

Időpont

17:00 - 18:15

Helyszín

Bánffy-udvar
Kategória

Főszervező

KMN Egyesület

További szervezők

Kincses Kolozsvár Egyesület

Leave a Reply