• Ethno in Transit

    2011. augusztus 15. hétfő, 20:00
  • Kistehén

    2011. augusztus 15. hétfő, 20:45
  • Benkó Dixieland Band

    2011. augusztus 16. kedd, 20:00
  • Rúzsa Magdi

    2011. augusztus 17. szerda, 20:00
  • Passeggio

    2011. augusztus 19. péntek, 15:00
  • Charlie

    2011. augusztus 18. csütörtök, 20:00
  • Kolompos

    2011. augusztus 19. péntek, 18:00
  • Knock Out

    2011. augusztus 19. péntek, 20:00
  • Deák Bill Gyula

    2011. augusztus 19. péntek, 20:30
  • Sorsjáték

    2011. augusztus 20. szombat, 10:00
  • Karaván Família

    2011. augusztus 20. szombat, 18:30
  • Kolozsvári Filharmónia és a Kolozsvári Magyar Opera

    2011. augusztus 20. szombat, 20:00
  • 100 Tagú Cigányzenekar

    2011. augusztus 21. vasárnap, 20:00

Webkameráink

Webkamera 1 Webkamera 2
partnerek
Idén is lesznek Kolozsvári Magyar Napok

sajtaj_kmnA választási kampány és a zűrzavaros politikai helyzet sem befolyásolja az augusztus 13. és 20. között esedékes Kolozsvári Magyar Napok megszervezését – jelentette be tegnap sajtótájékoztatón Gergely Balázs, a magyar napokat szervező Kincses Kolozsvár Egyesület elnöke. Az egyhetes rendezvénysorozat főszervezője nem kis büszkességgel jelentette ki, hogy az általuk szervezett fesztivál Erdély, de talán az egész Kárpát-medence legrangosabb kulturális rendezvénysorozatává lett. Az előző évek szinte átláthatatlanul színes és változatos programjai mellett az idén hatalmas szabadtéri táncházat és naponkénti afterpartikat ígérnek. Már tudjuk, hogy jön Hobo, Rúzsa Magdi, Presser Gábor, a Budapest Ragtime Band, az Edda és a Neoton Falmília, de a zárónap esti sztárvendégének kiléte egyelőre ismeretlen. Sok képzőművészeti kiállítást, könyvbemutatót, múzeumlátogatást és vonzó gyermekprogramokat is terveznek.

Bővebben...
 
„Akkor mi most elmegyünk csápolni az első sorba”

szabadsag_rohonyiElégedettek a résztvevők a Kolozsvári Magyar Napokkal

Az esti koncertek, a Romkertben és a Farkas utcában szervezett gyermekprogramok, a kiállításmegnyitók és az alkalomra vendégeit tárt kapukkal váró különleges helyszínek (Kolozs Megyei Állami Levéltár, Akadémiai Könyvtár stb.) titkai is elnyerték a második Kolozsvári Magyar Napok résztvevőinek tetszését, a legfiatalabbaktól a legidősebbekig mindenki találhatott kedvére valót az augusztus 15 és 21. között tartott rendezvénysorozaton. Nagy népszerűségnek örvendett szombaton a Váróterem Projekt független színházi társulat Maratoni Sorsjáték című előadása és az Apáczai-líceum udvarán tartott „maratoni” főzés is, amelynek során nem csak a finom illatok keveredtek, de a résztvevők közötti kapcsolatok is mélyülhettek. Bár az egyes programok lebonyolítása tekintetében megoszlanak a vélemények, a résztvevők jól érezték magukat, örültek annak, hogy egy hétig dúskálhattak a tartalmas, érdekes eseményekben a kincses város központjában.

Bővebben...
 
Meghosszabbítottuk a Rajt az Oszkááár-díjért fotópályázat beküldési határidejét!

Meghosszabbítottuk a fotópályázat határidejét!

A kiírást itt olvashatják:

A Kolozsvári Magyar Napok szervező csapata fotóversenyt hirdet mindazoknak, akik a II. Kolozsvári Magyar Napok rendezvényein fényképeznek. Várjuk tehát a fotókat szeptember 1-jéig a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre. A beérkezett képek közül a legjobbakat fotógalériánkban fogjuk megjelentetni, az Oszkááár-díjasokat pedig értékes nyereményekkel jutalmazzuk.

 
Megvannak a rádiós játékok nyertesei!

felkialtojelA Paprika Rádió telefonos játékának nyertesei:

PÁPAI Júlia, Kolozsvár - Gyulai Wellnes Hotel****, Gyula
JAKAB PALI Tünde, Kolozsvár - Balneo Hotel Zsori Thermal&  Wellness****, Mezőkövesd
KOVÁCS PALI Gyöngyvér, Egeres - Hungest Hotel Flóra***, Eger
BARAZSOLY CZINTUS Mária Magdolna, Kolozsvár - Hotel Uno***, Kecskemét,

A Kolozsvári Magyar Rádió játékának nyertese:

VÁRADI Éva, Kolozsvár – Hotel Uno***, Kecskemét

Gratulálunk a nyerteseknek!

 
KMN Top 10 - Mit szerettünk a Kolozsvári Magyar Napokon?

transindex_KMN_top10A főtér dugig tele emberekkel, a MIT-terasz fenyőrügy-szörpje: összeírtuk azt a tíz élményt, ami nélkül a KMN nem lett volna az igazi.

Bővebben...
 
„Visszafoglaltuk” Kolozsvár Főterét!

kmn110821_foter_szaztagu_ciganyzenekar_schmitt_pal_w_foto_biro_istvan-2110-7295-10Rég nem látott sokadalom gyűlt össze vasárnap este Kolozsvár Főterén, a Kolozsvári Magyar Napok második kiadásának záró estjén. Tizenötezer, de egyesek szerint közel húszezer ember vonult Erdély fővárosának a szívébe, hogy meghallgassa a gálaest fénypontjának, a magyarországi 100 tagú cigányzenekarnak az előadását – és előtte Schmitt Pál magyar köztársasági elnököt.

Bővebben...
 
Olasz muzsika, magyar népzene hátizsákos turistáknak

3017Tizenharmadik kiadásához érkezett a Heltai Gáspár Könyvtári Alapítvány és a Szarkaláb Néptáncegyüttes által szervezett Szent István-napi Néptánctalálkozó, amely idén is szerves része a Kolozsvári Magyar Napok rendezvénysorozatának. Így történt meg, hogy a néptánctalálkozón fellépő együttesek a magyar napok fesztiválutcájában mutatkoztak be tegnap, nem is akárhogyan: fergeteges hangulatot varázsoltak, amit jól tanúsít, hogy a nézők közül is sokakat bevontak a táncba.

Bővebben...
 
Megnyílt a Farkas utca

farkas_utcaJelentős érdeklődés mellett nyitott a Kolozsvári Magyar Napok Farkas utcai fesztiválutcája. Már a déli órákban mintegy háromszázan voltak kíváncsiak a több tucat sátorra. Az érdeklődők vasárnapig látogathatják a múzeumi- és könyves standokat , részt vehetnek borbemutatókon és kísérleteken. Mindezek mellett kézműves- és fazakasvásár is várja a látogatókat.

 
Néptánctalálka Kolozsváron

NeptanctalalkozoIdén is szerepet kap a hagyományőrzés a kincses város magyar napjain

Ma kezdődik – immár második alkalommal a Kolozsvári Magyar Napok keretében – a tizenharmadik Szent István-napi Néptánctalálkozó. A már nagy hírnévnek örvendő néptánctalálkozó szervezői idén is kitettek magukért: a világ nyolc országából mintegy 350 táncos érkezik a kincses városba, ahová hat Kolozs, illetve Szilágy megyei település 180 hagyományőrzője is meghívást kapott.

Bővebben...
 
Viharban a Benkó Dixieland Band

BenkoMiután a délutánt rendesen elmosta a vihar, a Benkó Dixieland Band esti szabadtéri koncertjére meglehetősen óvatosan gyülekezett be a kolozsvári közönség. A legbátrabbak is ernyővel felszerelkezve ácsorogtak a Főtéren, eleinte inkább az idősebb generáció tette tiszteletét. Ők valóban a muzsikáért jöttek, hiszen a már ötvennégy éve együttzenélő csapat elsősorban számukra lehet ismerős. Az est során azonban kiderült, a legkülönfélébb korosztályok érzik magukénak a dixie-zenét.

Bővebben...
 
123