• Ethno in Transit

    Luni, 15 August 2011 20:00
  • Kistehén

    Luni, 15 August 2011 20:45
  • Benkó Dixieland Band

    Marţi, 16 August 2011 20:00
  • Rúzsa Magdi

    Miercuri, 17 August 2011 20:00
  • Passeggio

    Vineri, 19 August 2011 15:00
  • Charlie

    Joi, 18 August 2011 20:00
  • Kolompos

    Vineri, 19 August 2011 18:00
  • Knock Out

    Vineri, 19 August 2011 20:00
  • Deák Bill Gyula

    Vineri, 19 August 2011 20:30
  • Sorsjáték

    Sâmbătă, 20 August 2011 10:00
  • Karaván Família

    Sâmbătă, 20 August 2011 18:30
  • Filarmonica de Stat "Transilvania" și Opera Maghiară din Cluj

    Sâmbătă, 20 August 2011 20:00
  • Budapest Gypsy Symphony Orchestra

    Duminică, 21 August 2011 20:00

Camerele noastre web

Webkamera 1 Webkamera 2
partnerek_ro
Idén is lesznek Kolozsvári Magyar Napok

sajtaj_kmnA választási kampány és a zűrzavaros politikai helyzet sem befolyásolja az augusztus 13. és 20. között esedékes Kolozsvári Magyar Napok megszervezését – jelentette be tegnap sajtótájékoztatón Gergely Balázs, a magyar napokat szervező Kincses Kolozsvár Egyesület elnöke. Az egyhetes rendezvénysorozat főszervezője nem kis büszkességgel jelentette ki, hogy az általuk szervezett fesztivál Erdély, de talán az egész Kárpát-medence legrangosabb kulturális rendezvénysorozatává lett. Az előző évek szinte átláthatatlanul színes és változatos programjai mellett az idén hatalmas szabadtéri táncházat és naponkénti afterpartikat ígérnek. Már tudjuk, hogy jön Hobo, Rúzsa Magdi, Presser Gábor, a Budapest Ragtime Band, az Edda és a Neoton Falmília, de a zárónap esti sztárvendégének kiléte egyelőre ismeretlen. Sok képzőművészeti kiállítást, könyvbemutatót, múzeumlátogatást és vonzó gyermekprogramokat is terveznek.

Citeşte mai mult...
 
Cine e vocea care va răsuna deseară în Piața Unirii?

ruzsa_magdiMagdolna / Magdi Rusza, cîștigătoarea ediției maghiare a concursului Megastar din 2006, va cînta în această seară, de la ora 20.00, în Piața Unirii. Concertul ei marchează cea de-a treia zi a Zilelor Culturale Maghiare din Cluj.

Citeşte mai mult...
 
Spectacol de teatru maraton pe strada Kogalniceanu

Trupa de teatru Varoterem Projekt, prima trupa de teatru independenta maghiara din Cluj-Napoca sustine astazi un spectacol inedit pe scena de pe Strada Festivalurilor.Cei sase tineri actori vor juca piesa de improvizatie “Sorsjatek” (Joc de soarta) timp de 12 ore. Este o piesa a trupei care a avut premiera in 17 decembrie anul trecut si se bazeaza in mare parte pe improvizatie si interactiune cu publicul.

 
Cântăreaţa Magdi Rúzsa a făcut atmosferă în centrul Clujului

Tânăra cântăreaţă Magdi Rúzsa, din Ungaria, a făcut atmosferă în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, în cadrul unui concerte pe care l-a susţinut miercuri seară în faţa a peste 2.000 de persoane.
Însoţită de câţiva instrumentişti, cântăreaţa Magdi Rúzsa a urcat pe scenă desculţă şi a alternat interpretarea vocală cu o mişcare scenică foarte dinamică. Concertul ei a început la ora 20, iar la aproximativ 15 minute de la debut, în piaţă erau deja aproximativ 2.000 de persoane, conform estimărilor unora dintre poliţişti aflaţi la faţa locului, iar alte persoane continuau să sosească.

 
Zilele Culturale Maghiare din Cluj – un succes

Ieri s-a incheiat a doua editie a Zilelor Culturale Maghiare. In inchidere “Orchestra celor 100 de Tigani” din Budapesta, a oferit un recital aplaudat frenetic de o piata centrala plina ochi. In opinia mea evenimentul a fost unul de succes, cu un program cultural foarte vast, si care nu a avut ca public tinta doar pe clujenii de etnie maghiara.

Citeşte mai mult...
 
Preşedintele Ungariei, la Cluj: “Este nevoie de o recunoaştere a apartenenţei la naţiunea maghiară”

kmn110821_foter_szaztagu_ciganyzenekar_schmitt_pal_w_foto_biro_istvan-2039-9467-39Zilele Culturale Maghiare s-au încheiat aseară cu un concert în Piaţa Unirii şi cu discursul preşedintelui Schmitt Pal, care le-a mulţumit clujenilor ce au aplicat pentru obţinerea cetăţeniei ungare.
Preşedintele Ungariei, Schmitt Pal, a fost prezent la ultimul spectacol din cadrul Zilelor Culturale Maghiare la Cluj, susţinut aseară de Budapest Gypsy Symphony Orchestra, în Piaţa Unirii. Şeful de stat le-a mulţumit etnicilor maghiari din Cluj care au aplicat pentru acordarea cetăţeniei ungare. Evenimentul s-a bucurat de prezenţa câtorva mii de clujeni.

Citeşte mai mult...
 
Agenda de weekend: Final incendiar la Zilele Culturale Maghiare

kmn110818_charlie_foter_foto_szentes_zagon_w_DSC_4202Clujenii au la dispoziţie două concerte ce se anunţă “incendiare”, dar şi numeroase alte evenimente astăzi, respectiv mâine, spre finalul Zilelor Culturale Maghiare (ZCM) din Cluj.

Astăzi, de la ora 20:00, în Piaţa Unirii va avea loc un concert comun al Filarmonicii de Stat Transilvania şi al Operei Maghiare din Cluj. Raportat la succesul pe care l-a avut concertul similar organizat la Zilele Clujului - atunci a concertat şi Opera Română din Cluj - reprezentaţia se anunţă una atrăgătoare. Poate unul dintre cele mai aşteptate momente ale ZCM 2011 este programat mâine, de la ora 20:00, tot în Piaţa Unirii. Este vorba despre concertul "Budapest Gipsy Symphony Orchestra" (foto), formată din 100 de instrumentişti, în special romi, care interpretează muzică simfonică, muzică tradiţională ţigănească, maghiară, dar şi populară. Duminică, de la ora 17:00, la Casa de Cultură a Studenţilor va avea loc gala festivă a Festivalului de Dans şi Muzică Populară "Sfântul Ştefan". Petrecerea de închidere a celei de-a doua ediţii a ZMC va avea loc mâine, de la ora 22:00, la cafeneaua literară Bulgakov.

Citeşte mai mult...
 
Karavan Familia la Zilele Culturale Maghiare din Cluj

Karavan-FamiliaDupa o reusita editie cu numarul cinci in Cluj-Napoca, International Romani Art Festival aduce pe scena Zilelor Culturiale Maghiare, unul dintre cele mai cautate nume de pe scena gypsy world music, Karavan Familia. Spectacolul va avea loc sambata, 20 august, incepand cu ora 18:30, pe strada Kogalniceanu.

http://www.roportal.ro/evenimente/festivaluri/karavan_familia_la_zilele_culturale_maghiare.html

 
Kogalniceanu, transformata in strada festivalurilor

KogalniceanuStrada festivalurilor, asa cum a fost denumita strada Kogalniceanu de catre organizatorii Zilelor Culturale Maghiare este, incepand de astazi si pana duminica, scena unor targuri, degustari de vinuri, concerte, dar si activitati pentru copii.

Inca de la ora 11, standurile mestesugarilor sau ale muzeelor au fost vizitate de curiosi. Aici a fost amplasata si o scena unde vor avea loc diferite concerte si spectacole, dar si terase unde vizitatorii pot servi delicioasele bucate traditionale sau bauturi unguresti.
Citeşte mai mult...
 
Cultură maghiară veche de secole, scoasă la iveală la BCU

konyvekMai multe exponate vechi din colecţiile speciale ale Bibliotecii Centrale Universitare au fost prezentate participanţilor la tururile ghidate ale bibliotecii, organizate ieri în cadrul Zilelor Culturale Maghiare din Cluj.
Un exemplar din cunoscuta "Chronica hungarorum", tipăritură de secol XV, o carte ce cuprinde o celebră gravură veche cu Clujul, un exponat unicat - un catehism religios al cultului evanghelic, editat în secolul XVI, precum şi două ediţii complete ale Bibliei în limba maghiară au fost scoase la lumină în cadrul unei expoziţii speciale organizată cu ocazia Zilelor Culturale Maghiare din Cluj.

Citeşte mai mult...
 
123