15 éves az Egyetemi Műhely Kiadó

Fennállásának 15. évfordulóját ünnepelte az Egyetemi Műhely Kiadó péntek délben, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Magyar Történeti Intézetének udvarán.

Az Egyetemi Műhely Kiadó a Bolyai Társaság tudományos szakkönyvkiadójaként jött létre, célja az egyetemi tudományos kutatások eredményeit bemutató, az egyetemi oktatásban hasznosítható szakkönyvek, tankönyvek, jegyzetek, doktori disszertációk, konferencia-kötetek, tanulmánykötetek megjelentetése az érvényes tudományossági követelmények betartásával. 2006 óta számos kiadványuk jelent meg a filozófia, a filológia, a teológia, a történelem, a neveléstudomány, az esztétika‒vizuális kultúra, illetve a médiatudomány területén.

A jelenlévők egy számadást hallhattak, beszámolót az elmúlt 15 év nehézségeiről, örömeiről, a kiadványok sokaságáról, valamint a Bolyai Társaság és az EMK jövőbeni terveiről. A kerekasztal-beszélgetést Rancz Mónika felelős kiadó vezette, meghívottak voltak: Gábor Csilla egyetemi tanár, a kiadói tanács tagja; Rüsz-Fogarasi Enikő egyetemi tanár, a BT elnöke; Péter István, a Bolyai Társaság alelnöke; Ilyés Szilárd felelős kiadó (Pro Philosophia); Tőkés Hunor újságíró (Transindex), valamint Veress Károly egyetemi tanár, az EMK alapító igazgatója.

Megosztás:

Leave a Reply