Részvételi feltételek a 12. Kolozsvári Magyar Napok nyitógáláján

A 12. Kolozsvári Magyar Napok nyitógálájára idén is a Kolozsvári Magyar Opera nagytermében kerül sor augusztus 17-én 19 órától. Az ünnepi eseményen a Monarchia Operett előadásában, Kerényi Miklós Gábor rendezésében, Huszka Jenő és Szilágyi László Sissi, a magyar királyné (Erzsébet) című kétfelvonásos operettje lesz látható.

A hatályban lévő egészségügyi szabályozások csak akkor teszik lehetővé az opera nézőterének teljes (teltházas) kihasználását, ha a résztvevők mindegyike érvényes oltási igazolással rendelkezik, ezért az augusztus 17-i előadáson kizárólag beoltott személyek vehetnek majd részt.

A korábbi évekhez képest is szokatlanul nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezők az ülőhelyek igazságos elosztása érdekében a részvételt előzetes jegyvásárláshoz kötik. Jegyek augusztus 4-től a Kolozsvári Magyar Opera jegypénztáránál (munkanapokon 10 és 14 óra között), valamint a www.eventbook.ro oldalon válthatók 25 lej értékben. Az így befolyt összeget a szervezők a Szent Mihály-templom Pákey Lajos tervezte neogótikus kerítésének restaurálására fordítják, mely egyben az idei Magyar Napok jótékonysági gyűjtésének tárgya is.

A szervezők felhívják a figyelmet: a beléptetés az oltási igazolások és személyi igazolványok ellenőrzése miatt a szokásosnál hosszabb lesz, ezért mindenkit arra kérnek, hogy a nyitógála kezdése előtt legalább fél órával jelenjenek meg a helyszínen. A nyitógálán, miként az összes további beltéri, valamint elkerített, kültéri eseményen a részvétel védőmaszk viseléséhez kötött.

A szervezők minden résztvevőtől türelmet és megértést kérve arra hívják fel a figyelmet, hogy a különböző szabályozásokat és óvintézkedéseket egymás biztonságának és egészségének megóvása érdekében, a törvényi előírásoknak megfelelően alkották meg.

 

A Kincses Kolozsvár Egyesület sajtóirodája

 

Megosztás:

Leave a Reply