#főtér23: koncertek, beszélgetések, családi programok a konzulátus udvarán

Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa a 14. Kolozsvári Magyar Napok ideje alatt saját programhelyszínnel és egésznapos programkínálattal várja az érdeklődőket. A Főtér 23. szám alatt található udvarban a szervezők egész héten, délelőttől késő estig a legkülönbözőbb eseményekkel várják az odaérkezőket. Koncertek, beszélgetések, gasztronómiai-, családi- és gyermekprogramok is szerepelnek a kínálatban.

#főtér23 néven várja a látogatókat Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa, a 14. Kolozsvári Magyar Napok idején. A tavaly már kipróbált helyszín idén egész héten, délelőttől késő estig várja a látogatókat. A szervezők célja a Magyar Napok állandó helyszíneként meghonosítani az udvart.

Az udvarban augusztus 14-től kezdődően látogathatók a változatos programok, kezdve a Magyar Napok első napjára szervezett kerekasztalbeszélgetéssel, amelynek címe A vallási örökség, mint a magyar szórvány megmaradásának és reneszánszának eszköze. Ezt követi számos érdekes előadás és beszélgetés a legkülönbözőbb témákban: a politika, a sport, a közélet, de a gasztronómia iránt érdeklődő közönség is találhat kedvére valót, ugyanakkor bor- és ételkóstolásokon is részt vehetnek az előadások mellett.

A színes előadáskínálat mellett kiállítások is látogathatók a #főtér23 udvarán. Itt tekinthető meg az ART &a MONEY – Publicritic nemzetközi GIF- és plakátpályázat anyagaiból válogatott kiállítás, és a Kolozsvári Kincsek című fotókiállítás is.

A Főkonzulátus udvarán a legkisebbek sem unatkozhatnak: gyermeksarok és kézműves tevékenységek várják őket minden nap 12 és 19 óra között. Esténként koncertek pezsdítik fel az idelátogató közönséget. A fellépők sorát szerdán a The Minds zenekar nyitja; csütörtökön a Gladius csap a húrok közé; pénteken a Transylvanium felel a jó hangulatért; szombaton pedig az Intim Torna Illegálból ismert Dorogi Péter ad önálló koncertet.

A #főtér23 részletes programja megtalálható a 14. Kolozsvári Magyar Napok műsorfüzetében, és a rendezvény honlapján is.

Mihálykó Tihamér

Megosztás:

Leave a Reply