Ma nyílik a Borutca!

Egy év kihagyás után ma újrakezdődnek a boros programok a Kolozsvári Magyar Napokon. Az események a két jól ismert helyszínen zajlanak: a Borutca a Fogoly utcában kap helyet, a borkóstolónak pedig az Apáczai Csere János Elméleti Líceum díszterme ad otthont.

A 12. KMN-en a Kárpát-medence borászatainak színe-java jelen lesz, többek között a Takács Pince, Balla Géza Pincészete, a Kárásztelek Pincészet, Năstase Pince és a Nyakas Pince is. A Borutca augusztus 18. és 21. között várja a borkedvelőket.

A borkóstolók augusztus 19-én, csütörtökön kezdődnek. A kóstoló mindennap 18 órától lesz, a kapunyitás 17:40-kor, az érdeklődők helyüket az érkezés sorrendjében foglalhatják el. Az első napon a résztvevők a délvidéki Sagmeister Ernő borait ízlelhetik meg, augusztus 20-án Csernyik István a mátrai borvidékre kalauzolja majd a borkedvelőket. Szombaton Ripka Gergely érkezik Tokajból finomabbnál finomabb italaival.

A borkóstolón való részvétel 20 lejbe kerül, a helyszínen garancia ellenében poharat kell váltani. (Ez az esemény után visszaválható.)

Mindezek mellett a magyarnapozók a borvásáron található standoknál megannyi pincészet kiváló italából fogyaszthatnak. Itt a kijelölt helyeken garancia ellenében válthatják ki a KMN-poharakat, majd pedig a visszaváltás is ugyanott történik.

Találkozzunk a 12. KMN boros programjain!

Megosztás:

Leave a Reply