Szombat reggeltől indul a nevezés a KMN-Donaton Terepfutóversenyre!

A tavaly – a járványügyi korlátozások miatt – nem volt lehetőség a korábbiakban nagy népszerűségnek örvendő KMN-Donaton Terepfutóverseny megszervezésére, idén azonban ismét várjuk a sportolni vágyók jelentkezését: augusztus 22-én 10 órától új helyszínen, a törökvágási Kolozsvári Falumúzeum (Romulus Vuia Nemzeti Etnográfiai Park) és a Hója-erdő területén mérhetik össze tudásukat a résztvevők tíz különböző kategóriában (3-6 év közöttiek, 7-9 év közöttiek, 10-11 év közöttiek, 12-13 év közöttiek, 14-15 év közöttiek, 16-17 év közöttiek, 18-34 év közöttiek, 35-44 év közöttiek, 45-54 év közöttiek és 55 év felettiek) és három különböző – 1, 5 és 10 kilométeres – távon.

Az új helyszínnek szimbolikus jelentősége és történelmi vonatkozása is van, hiszen a legenda szerint – közel 400 évvel ezelőtt –, épp a Hója-erdő ezen területén legeltetett Donát, terepfutóversenyünk névadója, aki egy éjszaka felfigyelt a Törökvágásnál Kolozsvárra támadó török seregre. Ezt követően a hős pásztor lélekszakadva futott be a városba, bezörgetett a Monostor-kapun, s rohant egyenest a városházára. Csak annyi ideje volt, hogy riassza a városlakókat, majd holtan összerogyott, de a katonaságot hamar összetrombitálták, s elkergették az ellenséget. Az idén harmadik alkalommal megszervezésre kerülő versenyünkkel is a hős pásztorra emlékezünk.

A KMN-Donaton Terepfutóversenyen való részvétel előzetes nevezéshez kötött! Jelentkezni szombat (augusztus 7.) reggeltől augusztus 17-én 12 óráig lehet a www.donaton.ro honlapon.

A terepfutóversenyen való részvételhez a 16 évnél idősebb jelentkezőknek rendelkezniük kell a következő, védettséget igazoló dokumentumok valamelyikével: 10 napnál régebbi oltási igazolással, 72 óránál nem régebbi PCR-teszttel, 24 óránál nem régebbi antigén teszttel vagy a koronavírus-megbetegedésből kigyógyultak esetében minimum 15 nappal korábban kiállított, de 180 napnál nem régebbi igazolással. A 18 év alatti versenyzők részvétele szülői beleegyező nyilatkozathoz és felelősség vállalási nyilatkozat kitöltéséhez kötött.

A verseny részletes szabályzata, valamint a nevezéssel és a rajtcsomag átvételével kapcsolatos információk és más fontos tudnivalók a www.donaton.ro oldalon lesznek elérhetők.

Megosztás:

Leave a Reply