Célba értek az 5. KMN-Donaton Terepfutóverseny résztvevői

Augusztus 19-én, szombaton rajtolt el a Hója-erdőben a KMN-Donaton Terepfutóverseny több mint 450 résztvevője. A verseny a Kolozsvári Magyar Napok hagyományos rendezvénye, mely immár ötödik alkalommal került megrendezésre.
A legenda szerint közel 400 évvel ezelőtt a Hója-erdőnél legeltető Donát felfigyelt a Törökvágásnál Kolozsvár felé közeledő török seregre. A hős pásztor lélekszakadva futott be a városba, egyenest a városházára. A nagy futás után éppen annyi ideje maradt, hogy riassza a város lakóit, ezt követően holtan rogyott össze. Neki köszönhetően sikerült elűzni a törököket Kolozsvár falai alól. Ennek emlékére szervezték meg idén is az immár ötödik kiadásához érkezett KMN-Donaton Terepfutóversenyt a legenda szülőföldjén, a törökvágási Falumúzeumban.
Az eddigi évekhez hasonlóan a versenyzők idén is 1, 5 vagy 10 km-es távokra jelentkezhettek, a díjakat a nem és a korcsoport figyelembevételével osztották ki. A díjazottak nevét a következőkben korcsoportonként bronz-ezüst-arany sorrendben közöljük, megtartva azt az írásmódot, ahogy az a jelentkezésükben szerepel.
Az 1 kilométeres távon 9 női korcsoport volt. A 3-6 évesek leggyorsabbjai Váradi Viola, Kolozsi Janka és Székely-Sipos Boróka, a legnépesebb 7-9 éves korcsoportéi Pálfi Andrea, Böjte Zsuzsanna és Incze Zsolna. A 10-11 éves kategória nyertesei Csürös Zsófia, Schuller Emőke és Elekes Viola, a 12-13 éves kategóriáé Szabó Rita Adrienn és Szász-Jakab Dorottya, a 14-15 éves kategóriáé pedig Schuller Eszter.
A felnőttek között a 18-34 éves kategóriában Király Horváth Timea, Kiss Kinga és Kiss Sophie bizonyultak a leggyorsabbnak, a 35-44 évesek között Simonffi Sarolta, Barok Györgyi és Györkös Zsidó Adél, a 45-54 éves kategóriában Toroczkay Erika, Rácz Kinga és Kosztin Kinga, a 65+ kategória nyertese pedig Todut Lidia.
Ugyanezen a távon szintén 9 férfi korcsoport alakult. A legkisebbek (3-6 év) nyertesei Sofron Martin, Kolozsi Ábel és Gál Áron, a 7-9 évesek között Sandor Viktor, Balázs Tamás Dávid és Kosztin Hunor bizonyultak a leggyorsabbaknak, a rendkívül népes 10-11 éves korcsoport győztesei Györkös Zsidó Mátyás, Gergely Márton és Várdai Nimród, a 12-13 éves korcsoporté Kereszturi Hunor Levente, Toth Alpár és Tamás Dávid, a leggyorsabb 14-15 éves fiú pedig Ruszalik Bendeguz.
A felnőttek között a 18-34 éves korcsoport nyertesei Márkos-Lukáts Mózes, Sofron Barbu Sebastian és Fodor Richard Benjamin, a 35-44 évesé Barok Botond, Székely-Sipos Sándor Zolta és Sándor György, a 45-54 évesé Lokodi Gergely Ferenc és Gál Olivér, az 55-64 éves korcsoport nyertese pedig Dobre Marian.
Az 5 kilométeres táv legfiatalabb női győztese a 7-9 éves kategóriából Szabó Csenge, a 10-11 éves kategória nyertesei Benedek Rápolti Réka, Szőcs Lili és Horber Klára, a 12-13 éves kategóriáé Kurucz Anita, Sógor Lilla és Rusu Viviana, a 14-15 évesé Gál Janka, Zsigmond Fanni és Szabó Réka, a 16-17 évesé pedig Jonica Dorottya, Jonica Etelka és Böjte Sára. A felnőttek között a népes 18-34 éves kategóriában Farkas Emese, Bek Henrietta-Ildikó és Szőke Eszter bizonyult a leggyorsabbnak, a 35-44 évesben Fabian Kinga, Magyari Klára és Kovács Katalin, a 45-54 évesben Szakács Melinda, Mikó Hajnalka és Szász-Jakab Elvira-Irén, az 55-64 éves kategóriában Papp Adriana és Gulyás Aranka, 65+osban pedig Sebők Éva.
A férfiak között a legfiatalabb 5 kilométeres győztes Lokodi Ferenc a 3-6 éves kategóriából, a 7-9 évesek nyertesei Szabó Zalán, Lokodi Bálint és Kolozsi Botond, a 10-11 éveseké Csorba Tamás, Zsigmond György és Böjte Péter, a 12-13 éveseké Boca Alexandru, Papp Mátyás és Szabo Florian, a 14-15 éveseké Juhos Bálint, Nagy Zsolt és Frunza Raymond-Levente, a 16-17 éveseké pedig Ruzsa Csanád. A felnőttek között a 18-34 éves korcsoport győztesei Ambrus Lénárd, Bolboaca Mihai és Bodnaruc Mihai, a 35-44 éveseké Birisan Dorel, Daradics Zsolt és Kelemen Zoltán, a 45-54 éveseké Szabó Csaba, Zsoldos Attila és Papp László, az 55-64 éveseké Szász Imre Csaba, Szász-Jakab Lóránt és Jenei Elemér, a 65+os kategória két leggyorsabbja pedig Kiss András és Sebők László.
10 kilométeres távon a 18-34 éves kategória győztesei Deák Zsuzsa, Mild Brigitte és Nitulescu Stefania, a 35-44 éves kategória leggyorsabbjai Mititelu Simona, Nagy Roxana és Török Ibolya, a 45-54 éves kategóriáé Lenart Gyöngyi, Szabo Anna és Rusu Valeria, az 55-64 éves korcsoport nyertesei pedig Müller Katalin, Kovács Erzsébet Gyöngyi és Harmath Erika. A legfiatalabb győztes 10 kilométeren Lokodi Balázs (10-11 éves korcsoport), őt követik Krecsi Áron, Krecsi Hunor és Vigh Ervin a 16-17 éves korcsoportból. A felnőttek között a 18-34 éves korcsoportban Vitályos Zsolt, Matlák Péter és Vörös Ádám bizonyultak a leggyorsabbaknak, a 35-44 évesek között Friedrich Zoltán, Prejban Florin és Lukács László, a 45-54 éves kategóriában Papp Csaba, Negus Ovidiu és Mátyus Csaba, az 55-64 éves kategóriában Talu Stefan, Lenart Dénes és Bulubasa Radu, a 65+ kategória győztesei pedig Sznyida György és Koch István.
A részletes eredménylista a my-run.ro oldalon tekinthető meg. Szeretettel gratulálunk a nyerteseknek és minden résztvevőnek!

Balázs Hanna Imola

Megosztás:

Leave a Reply