Ifjúsági Udvar és Fashion Corner

Augusztus 18-án, pénteken reggel 11-től az Ifjúsági Udvarban is kezdetét vette a kézműveskedés. A Szentegyház utca 4. szám alatt a Vibe szervezésében füstölőtartókat lehetett készíteni.
A Fashion Corner második kiadását Kiss Anna Andrea vezette. Elmesélte, hogy az egyetemen kerámiát tanult, és az ott megszerzett tudás egy kis szeletét szerette volna átadni a kézműveskedés szerelmeseinek. A foglalkozás során levegőn száradó agyagból lehetett megmintázni a füstölőtartót (egyszerű illatos füstölőpálcához való), ezt a száradás után akrilfestékkel lehetett még jobban kicsinosítani. A Kolozsvári Magyar Napokon már hagyományossá vált kézműves programokhoz képest a Fashion Corner szerdai és pénteki tevékenységének újszerűsége abban állt, hogy itt nem dísztárgyakat, hanem divatos használati tárgyakat lehetett készíteni. A szerdai program során az érdeklődők saját személyre szabott vászontáskájukat készíthették el, ami nem csak divatos kiegészítő, de környezetkímélő megoldás is, pénteken pedig a füstölőtartóké volt a főszerep.
Az Ifjúsági Udvar (Szentegyház utca 4.) a hét folyamán változatos programokat kínált a KMDT, a KMDSZ, az OMDSZ, a KIFOR, az YZ, az MCC és a Vibe szervezésében. A szerdai nyitás óta különböző aktuális témákról tartottak előadásokat és workshopokat, de voltak koncertek, könyvbemutatók, beszélgetések és természetesen hajnalig tartó bulik is. Az Ifjúsági Udvar szombaton és vasárnap is várja az érdeklődő (nem csak) ifjúságot különböző aktuális témákkal. A szombati nap folyamán 3 izgalmas beszélgetésre is sor kerül (Zenekari élmények a színpad túloldalán – Beszélgetés a Lóci Játszik együttessel, Angol nyelvű beszélgetés Calum T. M. Nicholson brit szociálantropológussal, VOTAT – Fiatalon szavazni ciki vagy trendi?), illetve ezen a napon lesz Könczey Elemér arculatismereti előadása is. Este játékesttel és bulival várnak mindenkit. Vasárnap Henry de Montety francia művészettörténész angol nyelvű előadását lehet meghallgatni Kós Károlyról, de sor kerül két beszélgetésre is (Visky Andrejjel a Váróterem Projektről, illetve A jövő vállalkozói című beszélgetésre Incze Zsuzsa és Incze Laura meghívottakkal).

Balázs Hanna Imola

Megosztás:

Leave a Reply