Szerda, augusztus 20., 18:00 – Farkas utca

Stephanie Robinson – Theodore Shank – Adele Edling Shank: Serena in X-tremis

serena proba bi-5633A Kolozsvári Állami Magyar Színház a 2013/2014-es évadot a Serena in X-tremis című előadás ősbemutatójával zárta. A társulat Stephanie Robinson – Theodore Shank – Adele Edling Shank amerikai szerzők első közös musicaljével 2011-ben egy workshop keretében találkozott először. A három éve kezdődött projekt Albu István rendezésében koncertelőadásként valósult meg, olvasható a www.jatekter.ro-n.

Az eredetileg musical-tanmese alcímet viselő művet azért nevezték át végül koncert-előadássá, mert a szereplők fejlődését az élőzene segítségével szeretnék megmutatni. A rendező szerint az egyáltalán nem szokványos zenén keresztül sikerül olyan tartalmakat is kifejezni, melyek prózában elmondhatatlanok lennének.

A koncert-előadás a fausti szerződés átírása mai körülményeinkre: korunk embere a sikerért cserébe adja el lelkét. Serena, az előadás főszereplője életútja során megtapasztalja a siker és médiasztárság bódító örömét, az illúziók világának gyors szertefoszlását és lelepleződését egyaránt.

 

Rendező: Albu István

Szereposztás:

Serena

SIGMOND RITA

Boston

VATÁNY ZSOLT

Nick

LACZKÓ VASS RÓBERT

Pop

VÁTA LORÁND

Őrmester

MAROSÁN CSABA

 

Kar: ÁRUS PÉTER, BUDIZSA EVELYN, DEMETER HELGA, FODOR ALAIN LEONARD, JEROVSZKY TIMEA, MAJOR ÁGOTA, MOSTIS GERGŐ, SZUCHER ÁGNES

Zenekar Loose Neckties Society: BALLA SZABOLCS, BODOR BALÁZS, ENYED KÁROLY, FARKAS LORÁND, KONDRÁT CSABA, VIOLA GÁBOR

rendező 

ALBU ISTVÁN

dramaturg 

VAJNA NOÉMI

díszlettervező 

TENKEI TIBOR

jelmeztervező 

BOCSKAI GYOPÁR

koreográfus 

GYENES ILDIKÓ

graffiti 

FERENCZY BOTOND

videó  

KEREKES ZSOLT

animáció 

KRUPPA NOÉMI

ügyelő 

GYÖRFFY ZSOLT