A KOLOZSVÁRI MAGYAR NAPOK öt év alatt a Kárpát-medencei magyar közösségünk egyik legnagyobb és legértékesebb kulturális rendezvényévé nőtte ki magát, ezt igazolják az elmúlt évek részvételi adatai és az a sok pozitív visszajelzés, amit a résztvevőktől kaptunk. Közösségünk méltán érdemelte ki az általános elismerést példaértékű, civilizált magatartásával, az egybetartozás érzésének egymásra odafigyelő megélésével.

Ennek szellemében, illetve tekintettel arra, hogy a hét folyamán - főként a koncertek idején - várhatóan számottevő tömeg gyűlik majd össze a Főtéren, fontos, hogy TARTSUK TISZTELETBEN A BIZTONSÁGI ÓVINTÉZKEDÉSEKET. Ez jelenti a garanciát arra, hogy rendezvényünket az elkövetkezőkben is meg tudjuk szervezni.

 

VIGYÁZZUNK TOVÁBBRA IS EGYMÁSRA, KIEMELT MÓDON PEDIG GYERMEKEINKRE ÉS AZ IDŐSEBBEKRE. ÉPPEN EZÉRT KÉRJÜK ÖNÖKET, OLVASSÁK EL FIGYELMESEN AZ ALÁBBI, ERRE VONATKOZÓ FELHÍVÁSUNKAT!

  1. Kérjük, kisgyermekkel, csecsemővel, illetve gyerekkocsival ne menjenek a tömeg sűrűjébe.
  2. Javasoljuk, hogy kiskorúak számára igényeljenek az információs pontoknál gyerekkitűzőket. Ezeken tüntessék fel a gyerek nevét, illetve a szülők, rokonok telefonszámát.
  3. Ha valaki eltűnt gyereket talál, kérjük, kísérje a TIFF-házban működő gyerekparkolóba vagy az információs pontokhoz.
  4. Fokozottan figyeljünk oda a 14 éven aluliakra. Javasoljuk, hogy a tinédzser korúakat is felnőttek kísérjék el az esti programjainkra.
  5. Egyes esti programok idejére az idős, illetve mozgáskorlátozott vendégeink számára ülőhelyet tartunk fenn. Ezek elfoglalása érkezési sorrendben történik, ezért javasoljuk, érkezzenek meg idejében a helyszínre. A fiatalabbakat arra kérjük, ne foglalják el az ülőhelyeket, illetve adják át helyüket az idősebbeknek. Igény esetén az idősebbek hozhatnak magukkal ülőalkalmatosságot.
  6. Háziállatokkal a rendezvény területére belépni tilos!
  7. A szemetet csak az erre kijelölt helyekre dobjuk!
  8. Vigyázzunk a közterületen elhelyezett térelemekre, beleértve a Mátyás-szobrot.
  9. Az utolsó napi tűzijáték előtt, alatt és után ne próbálják megközelíteni a pirotechnikai kilövő csöveket, vezetékeket, berendezéseket.
  10. A rendezvény területén egészségügyi ellátó hely, rendőrség, és számos információs pont áll vendégeink rendelkezésére. Bármilyen gond, provokáció esetén forduljon a helyszínen lévő rendvédelmi szervekhez, vagy a szervezőkhöz. Kérjük, a rendbontást kerülve élvezze az esti programjainkat.
  11. Ha sérült, bajba jutott embert lát környezetében, kérjük, jelezze a Főtér szélein található kiszolgáló pontoknál, értesítse a helyszínen állomásozó mentőszolgálatosokat.
  12. A WC-sort a Szent Mihály-templom Szentegyház utca bejárata felőli oldalán találják, ezen kívül éjfélig a parkolóban található közvécé is nyitva lesz.

Megértésüket köszönjük!