A Polgárok Háza felkérésének eleget téve a Kolozsvár közelmúltjához szervesen kapcsolódó rendezvényünket a budapesti polgári közönség előtt is népszerűsítettük.

Bővebben...

A történet úgy kezdődik, hogy volt egy koncert Kolozsváron, 1990. február 24-én. Nem, a történet valójában úgy kezdődik, hogy volt egy koncert 1973-ban, a budapesti Huszonötödik Színházban: itt lépett fel Cseh Tamás első zenekarával, az Ad Libitum együttessel. Ugyancsak velük zenélt azon a bizonyos, ma már történelmi jelentőségű hangversenyen, amelyet napra pontosan 25 évvel ezelőtt tartottak a Kolozsvári Magyar Opera színpadán. Az első olyan esemény volt ez a forradalom után, amelyen magyarországi előadó lépett a kincses város közönsége elé. Felemelő élmény lehetett, maga Cseh Tamás azt írta róla naplójegyzeteiben: „Így kéne mindig énekelni. Ritka ártatlan szeretet, ilyen tapsot még életemben nem hallottam.”

Bővebben...

A Szimfonik Live kolozsvári koncertje a Dunán!

Az MR Szimfonikusok fellépése a magyar popsztárokkal nem új keletű; ezúttal a Kolozsvári Magyar Napokon szerepeltek együtt. A nagysikerű koncertet a Duna szeptember 20-21-én, két részben közvetíti.

Bővebben...

Az idei Kolozsvári Magyar Napokon nézőszámban az Illés50 vitte el a pálmát, amelyen hozzávetőlegesen 23-25 ezer érdeklődő volt jelen. A Quimby, a Szimfonik Live, az Experidance, a Magyar Rádió Szimfonikusainak hangversenye, Tamás Gábor, a Redutban szervezett hangversenyek, a színházi miniévad és a középkori utca szintén közönségsikert arattak.

Bővebben...

Az MR Szimfonikusok már negyedik alkalommal léptek színpadra a magyar popszakma képviselőivel, ezúttal a Kolozsvári Magyar Napokon, első alkalommal Budapesten kívül.

Az est folyamán fellépett Péterfy Bori, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Heaven Street Seven és az Irie Maffia.

A Petőfi Rádió 2010-ben mutatta be Szimfonik nevű programját, amelynek keretében egy rockzenekar és egy szimfonikus zenekar találkozott. A találkozásból egy jól ismert magyar dal rock-hangszereket sem nélkülöző nagyzenekari változata született meg. A Heaven Street Seven Ez a szerelem című dalának szimfonikus változatára minden bizonnyal sokan emlékeznek.

A programot továbbfejlesztették, és a Szimfonik Live nevet kapta. Ahogy a neve is mutatja, itt már minden élőben megy. A Kolozsvári Magyar Napokon adott koncerten a dalokat Megyesi Ádám, Subicz Gábor és Balogh Sándor karmester és zeneszerző hangszerelte. A koncert komolyzenei oldalát képviselő MR Szimfonikus Zenekart Balogh Sándor karmester vezényelte.

További részletek: www.mediaklikk.hu/szimfoniklive , www.mtva.hu/kozmedianapja

 

A Kolozsvári Magyar Napok műsorfüzetének utolsó lapjai üresen maradtak. Nem mintha nem lett volna mivel megtölteni, vagy nem került volna még program, amire elküldtük volna a kolozsváriakat. Hanem azért, hogy mindenki beleírja személyes gondolatait Kolozsvárról, a Házsongárdról, a Farkas utcában található csokis-banános óriáspalacsintáról, Tamás Gáborról vagy a Ványa bácsiról.

Bővebben...

Jövőre hívatlanul is eljön a Kolozsvári Magyar Napokra – nyitotta ma az ötödik kiadás záróbeszédeinek sorát Szijjártó Péter, Magyarország külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkára. Szijjártó a magyar-román együttműködés egyik hírnökének tekinti a rendezvényt, és most szerzett tapasztalatai alapján büszke arra, hogy a magyar kormány is támogatja a Magyar Napokat. 

Bővebben...

Közjegyző jelenlétében sorsoltuk ki az SMS-kampányunk keretében indított játék nyerteseit, akik ma vehették át a nyereményeket az SMS-t visszaigazoló üzenet, a személyi igazolvány és a kitöltött regisztrációs szelvény felmutatását követően (a játékszabályoknak megfelelően). A Samsung Smart tévét Fazakas Zoltán vihette haza, a Samsung Galaxy okostelefont pedig Bedő Zsuzsanna. Mindenkinek köszönjük a támogató SMS-eket, és gratulálunk a nyerteseknek! Aki továbbra is támogatni szeretné a Kolozsvári Magyar Napokat, az szeptember 30-ig megteheti, az SMS-eket a 8842-es számra várjuk.

Köszönettel,
A szervezők

 

Ezúton szeretnénk közvetíteni irányotokba Oszkár mélységes elnézését, amiért nem adta ki magát mélyebben és nagyobb mennyiségben, de a szomorú helyzet az, hogy a hollót mindezidáig a Fogoly utcában tartották fogva.

Bővebben...

A sámánkorszaktól napjainkig, összesen huszonegy látványos jelenetben táncolta el a magyarok históriáját a Experidance társulat a Kolozsvári Magyar Napok záróestéjén.

Bővebben...