Koliból a csúcsra – Kolozsváron járt a Trollfoci

Ma már nemcsak mémjei és humoros posztjai, hanem a megyei meccsekről és egyéb témákról forgatott videói miatt is sokan követik a Trollfoci nevű sportoldalt, amelynek tagjai csütörtökön a Magyar Napok ifjúsági udvarában beszéltek múltjukról, Erdéllyel kapcsolatos élményeikről és a jövőre vonatkozó terveikről.

 Csütörtök délben kolozsvári futballszurkolók vették birtokukba a Szentegyház (Iuliu Maniu) utcában berendezett Ifjúsági udvart, a téma pedig ezúttal nem a CFR következő meccse volt, hiszen a jelenleg legnépszerűbb humoros magyar sportoldal, a Trollfoci tagjai, Antal Adrián és Lam Csaba, két és fél év után látogattak el ismét a kincses városba. A résztvevők többségének valószínűleg nem volt ismeretlen a Trollfoci alapításának története, hiszen a sportoldal az erdélyi sportkedvelők körében is rendkívül népszerű.

A beszélgetésből hamar kiderült, hogy a csapat tagjai lehetőségük szerint az erdélyi magyar vonatkozású és egyéb külhoni labdarúgóklubok eredményeit is rendszeresen követik.

A 2010-es évek elején indult sportoldal ma már nem csak mémeket gyárt, hanem megyei és válogatott meccsekről rendszeresen készít videókat, amelyeknek köszönhetően a YouTubeon is megnőtt a csapat elérése. Beszéltek többek között a közösségi felületek algoritmusai által okozott nehézségekről is, ugyanis tavaly Facebook-oldalukat néhány napra elvesztették. A váratlan törlés pánikot keltett a szerkesztőségben, hiszen veszélyben érezték vállalkozásuk jövőjét. Ennek hatására létrehoztak egy új oldalt is, úgyhogy jelenleg kettőt működtetnek.

„Soha nem költöttünk pénzt olyan hirdetésekre, amelyek azokhoz is eljuttatnák a posztjainkat, akik nem követnek minket. A közel félmilliós követőtáborunkat organikusan építettük fel” – osztotta meg a közönséggel Lam Csaba admin, aki szerint Facebook-oldaluk a kedvelők számát tekintve mára már elérte a csúcspontot, hiszen tartalmaik továbbra is csak a sportkedvelő réteget célozzák meg.

Ezen a ponton érdemes megemlíteni, hogy a Trollfoci nem kizárólag a labdarúgással foglalkozik, minden olyan sporteseményről szívesen posztolnak, amelyeken magyar versenyzők jelentős nemzetközi sikert tudnak elérni. A jövőre vonatkozóan elmondták, hogy szeretnének minél több megyei meccsre eljutni, és tovább fejleszteni közösségi felületeiket.

 

 

Megosztás:

Leave a Reply