Foglyul ejtenek a Kárpát-medence borai – Borutca a Kolozsvári Magyar Napokon

A Kolozsvári Magyar Napok már jól ismert borutcája idén is színes kínálattal várja a látogatókat. A Fogoly (Potaissa) utcába betérve a Kárpát-medence borászatai fogadják az érdeklődőt, akik kiváló italokkal olthatják szomjukat.

A Borutca hagyományos helyszíne, a Fogoly utca, idén is jobbnál jobb borászatok standjaival csalogatja a Kolozsvári Magyar Napok közönségét. A Kárpát-medence borászai itt gyűlnek össze szerdától vasárnapig naponta 10:00-22:00 óra között, hogy bemutassák termékeiket a kincses város közönségének. Az egésznapos vásárba a látogató bármikor betérhet, akár egy hűsítő fröccsre vágyik a délutáni melegben, akár az esti koncertek előtt szeretné egy finom itallal megalapozni a hangulatot.

A Fogoly utcai vásár mellett a borászok bemutatkozó előadásokkal, borkóstolókkal is kedveskednek a látogatóknak. A hét minden napján bemutatkozik egy-egy pincészet az Apáczai Csere János Elméleti Líceumban, a Király utca (Ion I. C. Brătianu) 26. szám alatt. A minden este 18 órától kezdődő kóstolók sorát hétfőn a tekei Zaig Borház bemutatója nyitja, majd sorban megmutatják magukat Balla Géza, a ménesi borvidék képviseletében; Kormos Zoltán a pezsgőborok világába kalauzol el; de a siklósi Bíbor Birtok; a tokaji Disznókő pincészet; és Sebestyén Csaba szekszárdi pincészete is bemutatkozik majd.

A szerdai nap képez kivételt az Apáczai Csere János Elméleti Líceum előadásai alól, ekkor ugyanis a Király utcai épület helyett a #Főtér23 várja borkóstolóval a látógatókat: A Kárpát-medence legjobb borai szarvasgombával párosítva címmel ígérnek különleges gasztronómiai élményt a Főkonzulátus udvarába betérő közönségnek.

További információk megtalálhatók a Kolozsvári Magyar Napok hivatalos honlapján, valamint a rendezvény területén beszerezhető műsorfüzetben.

Mihálykó Tihamér

Megosztás:

Leave a Reply