Látványos és sportszerű játékot hozott idén a DRIBLI futballtornája

Újságírók, lelkészek és a gyermekcsapatok csaptak össze kedd délután a DRIBLI Erdélyi Gyerekfoci Klub által szervezett Közéleti Focibajnokságon.
Folytatódott a labdarúgás szerelmeseinek körében népszerű hagyomány a Kolozsvári Magyar Napok keddi délutánján, ugyanis kilencedik alkalommal is megszervezték a DRIBLI Erdélyi Gyerekfoci Klub Közéleti Focibajnokságát a Református Kollégiumban, amely általában arról szól, hogy az egyesület tehetséges gyerekekből összerakott csapatai megküzdenek különböző szakmákat képviselő válogatottakkal.
A kupasorozat eddigi legsikeresebb csapata a lelkészek formációja, ugyanis az előző nyolc kiírásából négyet tudtak megnyerni, de győzött már az újságírók válogatottja is, amely szintén részt vett az idei tornán.
Az esemény jellegéből kiindulva egyértelmű volt, hogy a bajnokságban jó hangulatú, sportszerű és kemény belépőktől mentes találkozókat fog látni a közönség, ebből kifolyólag kevés olyan szituáció fordult elő, ahol szükség lett volna a játékvezetők közbelépésére.
A körmérkőzések között akadtak szoros és az eredmény szempontjából egyértelmű kimenetelűek, viszont mind a négy csapat részéről láthattunk időnként látványos technikai megoldásokat, szép kombinációkat és magabiztos, életerős lövéseket, gólokat.
A lebonyolítással kapcsolatban érdemes megemlíteni, hogy nem egyenes kieséses, hanem körmérkőzéses rendszerben játszották le a tornát, tehát mindenki játszott mindenkivel és a győzelmek száma döntött. Bár a címvédőként pályára lépő lelkészek válogatottja első mérkőzésén megkínlódott a DRIBLI egyes számú csapatával, végül legyőzte őket, a következő két találkozóját pedig már magabiztosan tudta hozni, így sorozatban harmadszor hódította el a Közéleti Kupát.
A torna legjobb játékosának járó különdíjat Szabó Bence érdemelte ki nagyszerű teljesítményével. A Dribli 2010-es csapatának fiatal játékosa rutinos labdarúgóktól is ritkán látható pontosággal játszott, fegyelmezettségének köszönhetően szinte hibátlanul, a kritikus pillanatokban is képes volt jó megoldásokat választani.
Érdemes felhívni a figyelmet arra is, hogy nem ez a torna volt az egyetlen DRIBLI által szervezett esemény a Magyar Napokon, ugyanis szerdán délután fél 5-től rendezik a Közéleti Kupához hasonlóan szintén kilencedik kiírásához érő családi focibajnokságot a Iuliu Hațieganu sportparkban (Feketepalló/Pandurilor u. 7.).
Gebe Zoltán

Megosztás:

Leave a Reply