Várja a Bánffy-palota és Petőfi-udvar a magyarnapozó közönséget

A Kolozsvári Magyar Napok és a Kincses Kolozsvár Egyesület már szombattól, augusztus 12-től várja a művészetkedvelőket a Bánffy-palotában, de keddtől kezdve már koncertek is lesznek, illetve szerda estétől már bulizni is lehet a Petőfi-udvarban.

Szombaton, augusztus 12-én 17 órától Márton Árpád Élet-Jelek c. kiállításának megnyitójára lehetett benézni, majd 18 órától kezdődően az In Memoriam Kántor Lajos c. kiállítás is látogathatóvá vált. Vasárnap 16 órától bemutatásra kerül a Kincses Kolozsvár Kalendáriuma. Később, 17 órától szovátai képzőművészek állítják ki alkotásaikat – a kiállítás kurátora Bocskay Vince, társszervező a szovátai Kusztos Endre Képzőművészeti Egyesület. Juhos Sándor festőművész és Szabó András grafikusművész Új narratívák c. kiállítását 18 órától nyitják meg (kurátor: Bába István).

Jövőhéten, hétfőn 17 órától Gazdáné Olosz Ella textilművész gazdag emlékkiállítása nyílik meg, melynek kurátora az elhunyt művész férje, Gazda József. A tárlaton Szücs György, a Magyar Nemzeti Galéria főigazgató-helyettese mond méltatás. Kedden már zenét is lehet hallani a Petőfi-udvarban: fellép az Edina and Friends, később a Metropol Group fennállásának 55. évfordulója alkalmából lép fel a Kolozsvári Magyar Napokon.

Szerdán délután 5 órától fellép a Bartók Béla Konzervatórium volt diákjai, a Sárközi Dina Quintet, majd este 8-tól Trans Express metálzenekar következik, az est pedig egy Retrock partival zárul, ahol Zilahi Csaba válogatja majd a zenét.

Augusztus 17-én, csütörtökön a Kodály Spicy Jazz lép fel 17 órától, akik idén 3. nagylemezüket készülnek megjelentetni, később pedig a Kollár-Klemecz Kamarazenekar A folyó c. koncertjét mutatja be, legvégül pedig a Roadhouse partin felelevenednek a ’90-es évek bulijai Salat Lehellel és Zöld Zsomborral.

Pénteken 17 órától fellép Másik János zeneszerző-énekes, a MADARAK – „Törd szét, törd szét bennem ezt a készet!” című estjével, 20 órától a Mano & Gregor zenél, és este 11-től Retro buli lesz DJ Minivel.

Szombaton 11 órától a Kincses Kolozsvár és a KMN Egyesület szervezésében a Karaván együttes várja a gyermekeket a Bánffy-udvarban, majd délután 5-től Mahó Andrea, Simon Bogi és Gömöri András Máté lép fel Haccacáré c. előadásukkal, 20 órától Ineffable és A.G. Weinberger koncertezik, majd Miklós Gyuri egy 15 éves jubileumi gitáresttel zárja a napot.

Vasárnap pedig este 9-től a LetShow lép fel.

Mihály Kriszta

Megosztás:

Leave a Reply