Augusztus 21–24.

A Kolozsvári Magyar Napokon Magyarország turisztikai kínálata külön sátorban kap bemutatkozási lehetőséget a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében. A Magyar Turizmus Sátorban, a Fesztiválutcában augusztus 21–24. között a teljes magyarországi turisztikai kínálatot megismerhetik majd a látogatók, illetve látványos attrakciókból és hungarikumokból is kóstolót kaphatnak majd.

 

Észak-Alföld – Utazás az ország gyógyító régiójában

Garantáltan egyedi élmények részesei lehetnek azok, akik ellátogatnak az észak-alföldi régióba. Egyedi élményfürdők, izgalmas kalandparkok, állatparkok, családi, zenei, kulturális és gasztronómiai rendezvények közül válogathat minden korosztály kedvére.

A régióban közel félszáz termálvizes fürdő található, amelyekben gondoskodhat egészsége megőrzéséről, helyreállíthatja jó közérzetét, oldhatja a felhalmozódott stresszt, kipróbálhatja a kiváló wellness lehetőségek bármelyikét, vagy az élményfürdőkben tölthet el kellemes órákat aktív szórakozással.

Dél-Alföld – mindig több!

Izgalmas kalandra hívjuk Önt a Dél-Alföldre! Oda, ahol a sík vidék ellenére megannyi élmény várja. A magyaros vendégszeretethez bőségesen megrakott asztal is dukál: kóstolják meg a vendéglátók által készített kapusznyikát, sajtot, pálinkát, pörköltet, halászlevet! A kulináris élvezetek derűs pillanatait a gasztronómiai, bor- és pálinkafesztiválok során tovább fokozhatják, ha pedig haza is szeretnének vinni a finomságokból, vásároljanak helyi terméket közvetlenül a termelőktől! Bizalom, barátság és történetek járnak hozzá!

Budapest és környéke

A "Duna gyöngye",  gyönyörű földrajzi fekvésével, 2000 éves fürdőkultúrájával és több, mint 130 termálkútjával nemcsak Európában, de az egész világon ritkaságnak számít. Pezsgő kulturális élet, érdekes programok és fesztiválok, építészeti remekek, történelmi gyógyfürdők és modern aquaparkok várják a látogatókat. A hosszú séták, izgalmas kalandok és fürdőzés után kóstolják meg a hagyományos és modern magyar konyha remekeit, koccintsanak egészségükre a világhírű magyar borokkal, majd élvezzék az éjszakai szórakozóhelyek, pubok és jazzkocsmák hangulatát.

Fedezzék fel Budapestet, valamint a főváros változatos programokra és túrákra invitáló környékét a nyári hónapokban is, amikor könnyedén választhatunk a strandolás és a kultúra, valamint a jobbnál jobb fesztiválélmények között.

Budapest minden évszakban és minden korosztálynak felejthetetlen élményt nyújt.

...és mindez egy lépésre!

ÉszakMagyarország

Magyarország hegyvidéki régiója az ország esszenciája, mert minden együtt van itt, amit ez a közép-kelet-európai ország nyújtani tud látogatóinak. A páratlan és sok helyen érintetlen természet hegyekkel, erdőkkel, folyókkal, tavakkal, tágas mezőkkel nyújt számos lehetőséget nyújt a teljes kikapcsolódásra, az aktív időtöltésre, sőt az extrém sportokra is. Vadak kaphatók puskavégre, halak foghatók, háziállatok nézhetők, ritka állat- és növényfajok fotózhatók. Az emberi civilizáció az őskortól ismeri ezt a területet, és azóta számtalan, Európa- és világszerte híressé vált értékeket hozott létre, templomokat, várakat, kastélyokat, lakóépületeket, kincseket és művészeti alkotásokat. Szerte e vidéken a föld mélyéről feltörő termálforrások nyújtanak enyhülést testnek és léleknek. Szőlőművelésre kiváló földje és klímája, valamint hozzáértő borászok keze munkája adja az ország leghíresebb borait, az egri bikavért és a tokaji aszút.

A Magyar Turizmus Sátorban különböző turisztikai információkkal, kiadványokkal, üdülési ajánlatokkal segítik a látogatókat a turisztikai rengetegben való eligazodásban. A „Magyarország-élményt”ezen kívül számos attrakció teszi még különlegesebbé: például mézeskalács-díszítésen is részt vehetnek az érdeklődők. Kicsik és nagyok a szegedi Palotás Erzsébet, a mézeskalács-készítés és -díszítés mestere irányításával próbálhatják ki ügyességüket.

Az érdeklődőket turisztikai kincseink mellett minden nap a Rubik Stúdió képviselői beavatják a Rubik-kocka „rejtelmeibe” is, naponta többször tartanak majd bűvöskocka- bemutatót.

A látogatók magyarországi ínyencségeket is megkóstolhatnak: orosházi kolbászt, Békés megyei  pálinkát és a kézzel készített szanki konyakmeggyet. 

Augusztus 24-én, vasárnap a Fogoly utcában bemutatófőzés és kóstoló (szürkemarhapörkölt hortobágyi tarhonyával), a debreceni Barabás Étterem, Barabás Zoltán mesterszakács, Magyar Nemzeti Gasztronómia Szövetség Debrecen és Környéke régiójának elnöke részvételével. 

Barabás Étterem nevéhez hosszú évek óta számos hagyományteremtő esemény és rendezvény kapcsolódik. Debrecenben mára elmaradhatatlan programmá vált a Pulykanapok, a Töltött Ételek Hétvégéje, a Márton-nap és a Kis Riói Karnevál, de hónapról hónapra nagy sikere van a Vacsoraszínháznak, a Borvacsorának vagy a Francia Estnek is. A Barabás Étterem elismerések tucatjával büszkélkedhet a kultúráért, illetve a hagyományok és a gasztronómiai különlegességek népszerűsítéséért végzett munkájáért.

 

Üdülési ajánlatokkal várják Önöket partnereink:

ACHAT Premium Hotel**** Budapest

Atlantis Medical Wellness & Conference Hotel****superior, Hajdúszoboszló

Békés Megye

Debrecen és Hortobágy Turizmusáért Egyesület

Eger Város

Family Wellness Hotel Gyula****superior

Glorius Hotel, Makó

Granada Konferencia, Wellness és Sport Hotel****, Kecskemét

Gyógyvizek Völgye TDM Egyesület, Egerszalók

Gyulai Város

Hagymatikum Gyógyfürdő, Makó

Hungarospa Thermal Hotel***superior, Hajdúszoboszló

Hunguest Hotel Erkel****/***, Gyula

Orosháza

Munkácsi Hotel****, Békéscsaba

Szeged

 

A Paprika Rádió és a Kolozsvári Rádió nyereményjátékai keretében 2 főre szóló magyarországi wellness hétvégéket is  nyerhetnek a hallgatók.

Mindenkit szeretettel várunk!