Hétfő, augusztus 18., 17:00 óra

Helyszín: a Kolozsvári Rádió stúdióterme

Operett- és sanzonest Csép Sándor és Claude Romano emlékére a Trio Interbelique előadásában

A Trio Interbelique repertoárjában olyan nagy klasszikusok művei szerepelnek, mint Mozart, Schubert, Lehár Ferenc, Kálmán Imre, Ábrahám Pál. A listáról a neves bukaresti és budapesti zeneszerző, Ionel Fernic és Márkus Alfréd, valamint a kolozsvári sanzonszerző, Claude Romano sem hiányozhat.

 

Az együttes tagjai:

Stefana Frăteanu – szoprán

A Kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémia énekszakán végzett. Szólistaként számos előadásban fellépett Marosvásárhelyen valamint a Kolozsvári Magyar és a Kolozsvári Román Opera színpadán.

Gerhard Mild – bariton

A Kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémia énekszakot végzett előadója. 2005 júniusában Ionel Pante énekművész és rendező mesterkurzusán szerzett diplomát. 2005 februárjában szólistaként közreműködött a Kolozsvári Magyar Opera által szervezett Operagálán, ahol Wagner Tannhäuser operájából adott elő, ezen kívül számos dalest szervezője.

Simina Flavia Iepure – zongora

A Kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémia zongoraszakán szerzett diplomát.  2006-ban részt vett a Dr. Duffek Mihály vezette Debreceni Fiatal Zenészek nyári mesterkurzusán. Résztvevője és díjazottja számos hazai énekversenynek. 2005-ben a Carl Czerny, 2008-ban a Johann Sebastian Bach verseny résztvevője. Szólistaként koncertezett a Szatmárnémeti Dinu Lipatti Filmharmónia rendezvényein és más városokban is. Kolozsváron, Marosvásárhelyen illetve Nagyváradon számos klasszikus valamint kortárs szerző művét tolmácsolja. Három éve a Encanto Trio zongora-cselló-hegedű triónak  is tagja.

Szervező: Gerhard Mild