Folyamatos tevékenységek: kifestős, rajzolás, madárhatározás, társasjátékok, kisállatsimogatás, tollaslabda, bűvészmutatványok, sakk, tablé, malom, frisbee, petanque és további más érdekes programok

Helyszín: Sétatér

Időpont: augusztus 18-21., 10:00–18:00 óra

Madárfészek – a Román Madártani Egyesület által kínált programok

A tevékenységek között bármely korosztály megtalálja a neki megfelelőt. A kisebbek kifestősökön találkozhatnak velük, vagy galambot, baglyot ábrázoló röptethető sárkányt, maszkot készíthetnek. A nagyobbak a papírcsíktechnika (quilling), illetve papírhajtogatás révén madaras mintákat alkothatnak. Az érdeklődők próbára tehetik ismereteiket madárhatározás terén is. Fényképek alapján azonosíthatják a közelünkben élő gyakoribb fajokat.

Petanque

A Petanque francia eredetű golyójáték. A játékban először az „Öcsit” dobja el a kezdő csapat, nem érhet semmihez és senkihez, és úgy kell megállnia, hogy a dobókörből legalább hat, legfeljebb tíz méter távolságra legyen, a pálya szélétől és bármilyen akadálytól pedig legalább egy méterre. A cél a saját golyót minél közelebb juttatni az „Öcsihez”. Mindig a rosszabb helyzetben lévő csapat (vagy játékos) következik, ha még van hátra golyója. A csapat a kör végén annyi pontot kap, ahány golyója közelebb állt meg az „Öcsihez”, mint az ellenfél legközelebbi golyója. A verseny akkor ér véget, ha az egyik csapat eléri a 13 pontot, és ezzel győz.

Programok:

Időpont: augusztus 18–24., 10.00–18.00
Szervező: KMDSZ Sportiroda
Extrém tevékenységek: ládamászás, slackline, falmászás, alpinistabogozások, aerobic/zumba

Valamint ki lehet próbálni:
Biciklipóló: két kerékpáros csapat által, zárt téglalap alakú területen ütővel játszott labdajáték. A gólszerzéshez kerek végű, széles fejű kézi ütőt használnak. A labda az utcai görhokiban is használt, melyet a körülbelül kerékpár méretű kapuba (célterület) kell ütni.
Floorball a jégkoronghoz hasonló labdajáték.
Korfball: Legtöbben Hollandiában és Belgiumban űzik, de egyre inkább terjed a világ más országaiban is. A korfball a többi csapatjátéktól abban különbözik, hogy mindenképpen koedukált, vagyis fiúk és lányok együtt játsszák, ennek megfelelően egy csapat négy lányból és négy fiúból áll.
Teqball: egy futballalapú új sporteszköz és egy új sport is egyben, amely mind a profi focisták, mind az amatőr sportbarátok számára kiválóan alkalmas a technikai tudásuk, a koncentrációs készségük és az állóképességük fejlesztésére. A Teqballt ketten, négyen vagy akár egyedi szabályokat alkalmazva többen is játszhatják.
Buborékfoci: a hagyományos focinak a játszása felfújható gömbökben, kivédve a sérüléseket, a játékosok egymással való érintkezését, ez által szórakoztatóvá és játékossá téve azt.
 
Bővebb információk:
Ferencz Mónika 0740701670;
Grabán Zsolt-Attila 0745328201,

Szervezők: Asociaţia – Tectum - Egyesület, KMDSZ Sportiroda, Asociaţia pentru Tineret şi Sport – Erdély - Ifjúsági és Sport Egyesület