13.00 Rajzfilm - Süsü, a sárkány. 120'

Házigazda: Csipike és Kukucsi

Díszvendég: Bodrogi Gyula

Helyszín: Művész mozi

Szekció: FilmHíd

16.00 ROM-MÁNIA

Nándori József filmje. A komédia a Ceauşescu házaspárról szól. Főszerepben: Boér Ferenc, Biluska Annamária, Bogdán Zsolt
Helyszín: Bulgakov Irodalmi Kávéház

16.00 Dreampire Színház - (álom-improvizációs performansz)

Helyszín: Művész mozi (Universităţii/Egyetem u. 3. sz.)

Szekció: FilmHíd

A Dreampire Színház egy 2012-ben indult audiovizuális álomgyűjtő projektből, a Dreampire-ből nőtte ki magát, mely egy különböző nemzetiségű emberek álmaiból épülő internetes közösségi archívumon dolgozik. Az archívum álmaikat elbeszélő emberek felvételeiből áll, eddig több mint 3000 álom került be a gyűjteménybe többek között Budapesten, Kolozsváron, Berlinben, Londonban és Jakartában.

 A performansz alkalmilag összejövő színészekből, táncosokból, zenészekből áll. Az előadás folyamán a közönség által összeírt álmokat konferanszié olvassa fel az alkotóknak, akik egy instant improvizáció keretében játsszák el a nézők álmait.

Még több információ és álom: www.dreampire.net

17.00 A FilmHíd szekció záróestje: Házasságból elégséges (fekete–fehér, magyar vígjáték, 85 perc, 1961), díszvendég: Bodrogi Gyula

Moderátor: Virginás Andrea

Szöszi és Árpi nagyon szeretik egymást. A lány fodrász, a fiú cukrász. Szöszi szülei elváltak, a lány nagyanyjánál lakik. Árpi szereti a szüleit, de régóta haragszik sógorára, akiről tudja, hogy szeretőt tart. Pista Árpi ellen fordítja a szülőket, és a veszekedés után a fiú elhatározza, hogy elköltözik otthonról. Aztán még jobb ötlete támad: házasodjanak össze Szöszivel. A lány ugyanolyan hebrencs, ezért rááll a házasságra. Nyár van, Árpiék Csúcs-hegyi nyaralójába költöznek. Azonban nincsenek felkészülve az önállóságra, így gyakoriak köztük a konfliktusok. Csúnyán összevesznek, és Szöszi hazaköltözik. Árpit legnagyobb meglepetésére apja beszéli rá, hogy béküljön ki a lánnyal. Szöszi először duzzog, de szerelme legyőzi a sértődést. Megpróbálják újra, együtt.

Helyszín: Művész mozi (Universităţii/Egyetem u. 3. sz.)

Szekció: FilmHíd