Vasárnap, augusztus 24., 18:00 – Farkas utca

Harmadik Zenekar
Tokos Zenekar
Kacsó Hanga Borbála

Harmadik Zenekar

„Sem egyik, sem másik, hanem HARMADIK” – így kezdődött a zenekar névadásának története valamikor 2007 őszén, amikor megalakult a banda. Összeolvadásból született, a szamosújvári Sóvirág és a székelykeresztúri Cikász zenekarok tagjai dugták össze fejüket, és szerveződtek újra.
Zenei repertoárjuk elsősorban a belső-erdélyi népzenei dialektusokat öleli fel, és ezt kiválóan művelik. A zenekar tagjai: Fodor Róbert – hegedű, Ficzus László – hegedű, Szeredai Loránt – kontra, Kisfaludi Attila – kontra és Vitus Csaba – nagybőgő, Hubár Ágnes – ének .

 

Tokos zenekar

A banda tagjai egyetemistaként tanultak Kolozsváron a Gheoghe Dima Zeneakadémián, amikor egy sörözés alkalmával megszületett az ötlet: alapítsanak zenekart.

A klasszikus zenén kívül más műfajokban is igen jártasak, a lakodalmas zenétől a jazzen át a könnyűzenéig mindent szeretnek, mégis a népzenében érezték úgy, hogy egy helyre tartoznak. Szinte minden zenekari tag más együttesben is játszik, az hogy a Tokosban együtt húzzák, a népzene iránti rajongásuknak köszönhető.

A zenekar muzsikusai: Tókos Csongor Attila – hegedű, Vajas Albert – hegedű, Szép Gyula Bálint – brácsa, hegedű, Gergely Elek – harmonika, nagybőgő, Tóth Adorján Márton – nagybőgő, brácsa. Meghívott énekes: Nagy Noémi Kriszta.

 

Kacsó Hanga Borbála

Az erdélyi származású fiatal lányra a 2012-es Fölszállott a páva során figyelt fel a világ, 2014-ben megnyerte a népzenei és néptánc tehetségkutató verseny énekes kategóriájának fődíját. A nem mindennapi szépségű és hangú szolnoki lány egy interjúban azt nyilatkozta, hogy számára az éneklés sokkal természetesebb, mint a puszta beszéd.

Az éneklés mellett néptáncol és cimbalmozik is.