Csütörtök, augusztus 21., 19:00 Főtér

„A Kiscsillag negyven körüliek garázsrockzenekarának indult, amely úgy alakult, hogy úgy alakult. Egy szép napon Lovasi András felfedezte magában a szunnyadó riffelős szólógitárost, vásárolt egy megfelelő hathúros hangszert, és szólt a Kispál és a Borz egykori dobosának, Brautigam Gábornak, az ős-Kispál basszusgitárosnak, Ózdi Rezsőnek, valamint a PUF-os Leskovics Gábornak, aztán úgy maradtak” – ezekkel a sorokkal kezdi bemutatkozását hivatalos honlapján a zenekar.

Még megalakulásuk évében, 2005-ben kiadtak egy tizenkét számos demóanyagot, amit ingyenesen le lehetett letölteni az internetről.

A zenekarból 2008-ban kivált Brautigam Gábor, helyette Mihalik Ábel ült a dobok mögé. 2009 tavaszán a formáció már ebben a felállásban készítette el második lemezét, amely az Örökre szívembe zártalak címet kapta.



Harmadik nagylemezük 2011-ben látott napvilágot (Néniket a bácsiknak!). Ekkorra a Kiscsillag a magyar alterrock legnépszerűbb zenekarai közé került.

2012 őszén Idáig tudom a történetet címmel rendhagyó turnéra indult a banda. A koncertsorozat legfontosabb újdonsága, hogy a teljesen áthangszerelt dalok mellett prózai elemek is belekerültek. A zenekar tagjain kívül Vedres Csaba zongorista (ex-After Crying), Pásztor Anna és Péterfy Bori felváltva szerepeltek az előadásban.

A rendhagyó zenei est Lovasi András ötletén alapult, aki az első részhez Papp Sándor Zsigmond írót kérte fel alkotótársnak. 2013 decemberében Idáig tudom a történetet II. címmel folytatódott a rendhagyó dalokat-szövegeket egymásba játszó koncertsorozat, amihez a prózai szöveget már Lovasi írta.

A Kiscsillag negyedik albuma 2014 tavaszán jelent meg, és a Szeles címet kapta.