Csütörtök, augusztus 21., 19 óra

HelyszínKolozsvári Állami Magyar Színház

Góli Kornélia és Mezei Kinga színpadi adaptációja

kamsz mamo2 foto biro istvan-3617

A Kolozsvári Állami Magyar Színház nagysikerű előadása idén elnyerte a közönségzsűri díját a XIV. Pécsi Országos Színházi Találkozón.

A Máté Angi Mamó című regénye alapján készült előadás pécsi vendégszerepléséről Lovassy Cseh Tamás írja a Revizor kritikai portálon: „Mezei Kinga rendezése a magánynak egy újfajta dimenzióját nyitja meg: mit kezd egy elárvult kislány egy rusztikus környezetben, egy szigorú, ám gondoskodó nagymama oldalán? Felnőtté válás és öntudatra ébredés költői története ez, markánsan női szemszögből. Az előadás ez utóbbi jellemvonása pedig a produkció talán legnagyobb érdeme is.” 

Maga a rendező pedig így vall a darabról: „Máté Angi Mamója régi csipke. Emlékfoszlányokból összeállt vallomás, önvallomása egy árva gyermeknek. Kirakósjáték az akarva akaratlanul is egymásba érő sorsokból. Régi fényképek sorozata. Egyetlen hosszú monológ, melyben megelevenednek a gyermekkor meghatározó szereplői, helyei, színei, illatai, érzései, fájdalmai, ahogyan egy magára maradt kislány láttatja velünk, akinek szegény és szürke mindennapjait a képzelete szövi csipkévé. Naiv és szokatlan szófordulatai ellenpontozzák a történet komorságát, Mamó szikárságát, a nehezen megélhető mindennapokat. Ezzel a bájjal tolakodik apró fejével be a világba, hogy tartozzon valakihez, mert egyedül van tulajdonképpen.” 

Rendező: Mezei Kinga

Stúdióelőadás


Szereposztás:

KALI ANDREA / ALBERT CSILLA, KÁNTOR MELINDA, PETHŐ ANIKÓ / GYÖRGYJAKAB ENIKŐ, KERESZTES SÁNDOR, VÁTA LORÁND, BODOLAI BALÁZS

zenészek: CSISZÉR VIOLA / SZALLÓS KIS ANNA, SZABÓ KATI KINGA, SZABÓ JÓZSEF ATTILA

dramaturg

GÓLI KORNÉLIA

díszlettervező

MEZEI KINGA

jelmeztervező

GÖMÖRI ÉVA

zene

MEZEI SZILÁRD

fotók

FÜLÖP PÉTER

ügyelő

GYÖRFFY ZSOLT

 

Az előadás időtartama: 1 óra 40 perc szünet nélkül

Az előadásra jegyet a Kolozsvári Állami Magyar Színház jegypénztáránál, illetve online, a www.biletmaster.ro/hun/PlaceInfo/2000/Teatrul-Maghiar-de-Stat-Cluj oldalon lehet vásárolni.

Az előadás adatlapja: ITT.