Senki számára nem titok, hogy csütörtök este 7 órától a Kiscsillag, 9-től pedig a Quimby zenekar koncertezik a Kolozsvári Magyar Napokon. Lovasi Andrásnak, a Kiscsillag, a valamikori Kispál és a Borz frontemberének szerdán könyvbemutatója volt a Farkas utcában. Lévai Balázs Lovasi – Idáig tudom a történetet című kötete egy őszinte, kemény, Lovasihoz méltóan ironikus-önironikus vallomás egy életútról, életérzésekről és egy sikeressé vált zenekarról, a Kispál és a borz-ról. Ugyanis a fokos könyvben alig 20-30 oldal szól a Kispál utáni időszakról.

Ha engem kérdeznek, biztos nem haverkodnék magammal – mondja első mondatában Lovasi András. Pedig zenéjével népes tömegek nemhogy haverkodnak vagy szimpatizálnak, egyenesen azonosulnak.

Sziámi Müller Péter pár évvel ezelőtt azt mondta, hogy az “alternatív zene” címke kínban fogant besorolás, hiszen ez a zene nem kínál alternatívát semmilyen más minőségi műfajra. Lovasi Andrást zavarja-e ez a címke, hiszen a Kispál és a Borzot is alternatív zenekarnak, a Kiscsillagot pedig alterrock bandának nevezik?
Gergely Zsuzsa interjúja.