Gondoltad volna valaha, hogy ugyanazon a napon meglátogathatod a csíkszeredai Csíki Székely Múzeumot és a budapesti Szépművészeti Múzeumot, ráadásul Kolozsváron? A Kolozsvári Magyar Napokon semmi sem lehetetlen! Egy egész sétánnyal várunk!

A Református Kollégium előtt „kikövezett” sétány útján haladva a Tarisznyás Márton Múzeum az első, amelyet meglátogathatunk. Székelyföld legészakibb térségének múzeuma csütörtöktől vasárnapig várja látogatóit a fiatalabb korosztálynak szóló, játékos „tárlatával”.

A soron következő sátor, melybe bekukkanthatunk a budapesti Szépművészeti Múzeumé. A helyszínen a múzeum kiállításait, programjait és a Baráti Kört népszerűsítik, a gyerekeket pedig kézműves foglalkozásokkal várják.

A következő állomása a Magyar Mezőgazdasági Múzeum (Budapest) kihelyezett sátra, mely kiadványokkal tájékoztatja látogatóit programjairól, kiállításairól.

Továbbmenve, az üdítőleg ható Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeumhoz érkezünk, ahol vizes kérdéseinkre kaphatunk válaszokat. Óvodásoktól az egyetemistákig mindenkit igyekeznek majd becsalogatni.

Végül, de nem utolsó sorban Hargita megye legnagyobb múzeumát, a csíkszeredai Csíki Székely Múzeumot, látogathatjuk meg jelképesen. Idén a Rippl-Rónai József A magyar festészet első modern mestere című időszakos tárlathoz kapcsolódó foglalkozásokkal várják a látogatókat. Lesz tusrajzkészítés lúdtollal, ugyanakkor pasztellkrétával is rajzolhatnak a művészkedni vágyók. A figyelmes látogatók ingyenes belépőjegyet nyerhetnek az október végéig tartó festészeti kiállításra.

Részletek itt