Ma nagyon sok szép állattal voltunk körbevéve: a Kolozsvári Magyar Napok első napján ugyanis egy egész napot tölthettünk el a Kerekdombon, ahol a rendezvény keretében először látványos bemutatókat tekinthettünk meg a Turul Íjász Hagyományőrző Egyesület szervezésében.

A programok délelőtt tízkor vették kezdetüket. A nap folyamán láthattunk díjugratást, valamint díjlovaglást és csoportos lovaselőadást is. Később izgalmas íjászbemutatókon ámulhattunk – lóval és ló nélkül. Az érdeklődők ellátogathattak egy fegyverbemutatóval egybekötött történelemórára is, ahol korabeli fegyverekről gyarapíthatták a tudásukat.

A baranta-bemutató remek időtöltésnek ígérkezett: történelmi harci kultúrából származó elemeket ismerhettünk meg. A látványos fegyveres megmérettetésen a röpködő íjakat kicsik és nagyok ámulva szemlélték.  Mindezek után kutyaidomítás-bemutatón vehettünk részt, ahol meggyőződhettünk a jól nevelt ebek bombabiztos bombakeresési tudásukról. Végezetül még egy érdekes programmal kedveskedtek a szervezők: lószépségversennyel. Szebbnél-szebb paripák vonultak végig a „kifutón” – lelkes paparazzik kíséretében. A friss levegőn eltöltött izgalmas nap, garantáltan felejthetetlen és tartalmas napot biztosított minden kedves odalátogatónak. 

Szerző: Tóth Kinga. Fotó: Kiss Gábor.