A kolozsvári születésű előadó sohasem gondolta volna, hogy valaha szülővárosa Főterén, Mátyás Király szobra előtt magyarul énekelhet, ez az álma valósult meg a Kolozsvári Magyar Napok harmadik napján. De nem ez az egyetlen álma, ami teljesült, hiszen amint a közönségtalálkozón is kiderült, régi vágya volt, hogy egy gyerekkórussal – jelen esetben – az Apáczai Csere János Elméleti Líceum kórusával együtt énekelhesse saját dalait. Ráadásul, az élete koncertjének nevezett fellépésre elkísérték svédországi, amerikai, magyarországi barátai, akik erőt adtak a nagy esemény előtti izgalmak leküzdéséhez. Így vált ez a fellépés maradandónak és a rendezvény történetében is egyedülállónak.

A közönségtalálkozón az is kiderült, hogy az életében megjelenő rendíthetetlen kitartó erő a közönség szeretetéből és mosolyaiból ered, ez az, amit ő élete „üzemanyagának” hív – és amint felesége is megjegyezte, enélkül „elhervadna.” A showelemekben gazdag kolozsvári koncertjén bőven jutott a közönség szeretetéből, hiszen az elvárásokhoz mérve is nagyobb érdeklődés mutatkozott. Több korosztály képviselte magát a fellépésen és valószínűleg a szervezők szándéka is teljesült és jelen volt az a generáció is, amely egy Quimby koncerten például nem. 

S ha már Quimby, akkor meglepetésként érhetett pár rajongót, hogy Tamás Gábornak is nagy kedvence a zenekar, így nem hagyhatja ki a fiúk kolozsvári fellépését.