Kalandokra invitált ma bennünket a Sapientia Erdélyi Magyar Tudomány Egyetem, ugyanis a Sapi közreműködésével ralizott idén januárban egy erdélyi csapat a Budapest – Bamakó amatőr versenyen. Transylvania 4 Africa néven és nemes céllal: számítógépeket, tartós élelmiszereket és ruhacsomagokat vitt Bamakóba.

Ahol például van internet, de nincs számítógép, amin navigálni lehetne. Például 400 diák jár a helyi egyetem jogi karára, ahol csak a dékánnak van laptopja, a diákok összesen két számítógéphez férnek hozzá. És füzetben vezetik a beosztást, hogy ki mikor ülhet gép elé.

Az erdélyi csapat jelen lévő tagjai, Bakos Norbert, Deák Albert és Kovács Attila elmesélte, ők maguk, illetve barátaik kezdték összeszedni itthon a használt számítógépeket, és végül a barátok barátainak barátai révén annyi gyűlt össze, hogy jó pár bamakói iskolát tudtak felszerelni 10-15 darabos gépparkkal.

Megtekintettük az útjukról készült dokumentumfilm előzetesét, a teljes film novemberben lesz látható. A film a közel nyolcezer kilométeres út minden fontosabb pillanatáról mesél majd. Lesz benne szó gyönyörű tájakról, nem várt nehézségekről, szerencsés fordulatokról és megható pillanatokról egyaránt.

A csapat tagjai elárulták, már tervezik a következő nagy kalandot, és arról is beszámolnak.

Kívánunk nekik szerencsés utat és életre szóló élményeket!