A Református Kollégium tornakertjében kialakított Erdély Café-sátorban szerda délben a Terem projekt kulisszatitkaiba tekinthettek be az érdeklődők. Benő Alpár, az egyesület ügyvezetője ismertette a projekt elsődleges céljait és az eddig elért eredményeket.

Legfőbb céljuk internetes felületet biztosítani az erdélyi fiatal alkotóknak munkáik bemutatására. Az ötlet Csíkszeredából jött, és megvalósítói önkéntesen foglalkoznak vele. Az erdélyi kulturális élet egy-egy meghatározó művésze már jelen van a Terem oldalán, közülük többen eljöttek a projekt kolozsvári bemutatójára is. Ott volt például Antal Ágota is, akit divattervezőként ismerünk itthon, ruhakölteményeit a tavaly kiállították a Kolozsvári Magyar Napok keretében is.

Benő Alpár arról is szólt, hogy egyelőre nincsenek támogatóik, de céljaiktól ez sem téríti el őket. Elhangzott: a későbbiekben web áruházzal is szeretnék bővíteni az online felületet. Céljuk továbbá egy amolyan „fabrikációs laboratórium” (FabLabet) létrehozása, ahol a művészek beszerezhetik az alkotási folyamathoz szükséges kellékeket. Igyekeznek bővíteni vásárlói közösségüket, és reményeik szerint a projekt az elkövetkezőkben fejlődésnek indul.

Ha felkeltették az érdeklődésed, kattints a www.terem.ro honlapra.

Szöveg: Ürmösi Júlia Eszter. Fotó: Nagy Lóránd