Általános tudnivalók:

Nagyobb helyszín bérlésével – az előző esztendőkkel ellentétben – igyekszünk KORLÁTLAN RÉSZVÉTELT biztosítani a borkóstolókon, kiiktatva ezáltal a korai tolongást, illetve az előzetes bejelentkezést.

A borkóstolók helyszíne: Egyetemiek Háza (Farkas utca 3. sz.)
A kezdési időpont mindennap 18 óra. Nyitás 17.30-kor. (Szombaton már 15 órakor is tartunk egy kóstolót, aznap 14.30-kor fogunk nyitni.)

Helyfoglalás az érkezés sorrendjében.

A kóstoló ára 15 lej, ennek fejében egy kóstolópoharat kap a vendég, amelyet a kóstolót követően természetesen magával vihet. A visszaélések elkerülése végett egy személy egy alkalommal legfeljebb két poharat válthat. Amennyiben több kóstolón kíván részt venni, poharat minden alkalommal vásárolnia kell.
A poharak egyébként felhasználhatók lesznek a Farkas utcai borvásárban is, ahol – a kereskedőkkel történt egyeztetés nyomán – kiszolgálás csak üvegpoharakba történik.

Program (augusztus 18-24.):

Hétfő, 18:00 –Tokaj Kereskedőház
Kedd, 18:00 – Nachbil, Krasznabéltek
Szerda, 18:00 – Vinca, Kárásztelek
Csütörtök, 18:00 – Kaláka pince, Tokaj
Péntek, 18:00 – Szentesi József pincéje, Etyek-Buda
Szombat, 15:00 – Mircea Dinescu pincészete
Szombat, 18:00 – Szeleshát, Szekszárd
Vasárnap, 18:00 – Orsolya pince, Eger

Újdonságok:

Bortúrák (és borismereti képzések)

A hétvégi borvásár idején délutánonként magyar, illetve román nyelvű vezetett borbemutatókon vehetnek részt a kedves érdeklődők, ahol 5-6 termelő illetve boros stand kínálatából kóstolhatnak egy-egy tételt, rövid szakmai magyarázattal fűszerezve. A részvétel 15 lej, amely a kóstolt borok árát foglalja magába. Az indulás a Borsarock standjától történik, a román nyelvű borbemutató 16, a magyar nyelvű pedig 17 órakor kezdődik.

 



A boros rendezvények szervezője a
Borvadász Társaság