Szombat, augusztus 23., 18 óra

A Szekszárdi dombság legdélebbi részén, a Mecsek dombokká szelídült lankái és az Alföld találkozásánál, az Alsónyéki-hegy fennsíkján terül el a Szeleshát dűlő, a pincészet névadója.

A birtok nevét a dombot mindig simogató keleti szélről kapta. A széljárás oka a völgység hűvös és az alföld száraz, meleg légtömegeinek folytonos cserélődése, ezért az éjszakák hűvösek és a környékhez képest a nyári csapadék is lényegesen kevesebb. A nappali száraz, meleg levegő miatt az aszályos napok száma nagyon magas.

A birtok talaja magas mésztartalmú, mélyrétegű, porózus lösz, melyben a mészkiválások kisebb-nagyobb göbökké, löszbabákká álltak össze. Ezt magas vastartalmú vörösagyag rétegek szabdalják fel. Ahol a vörösagyag és a lösz keveredik, ott alakult ki a híres szekszárdi vörösföld. Ez borítja a Szeleshát dűlő felét.

A családi tulajdonú birtok területe 55 hektár, amelyből jelenleg 40 hektár a szőlő. Több mint ötven tulajdonostól vásárolták meg kisebb parcellánként. A szőlőbirtok első tőkéit 2001 őszén telepítették, a területet további parcellákkal bővítették 2004, 2008, 2011 és 2013-ban. Fő fajtáik a merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc, kékfrankos, syrah és pinot noir.



A boros rendezvények szervezője a
Borvadász Társaság