Szerda, augusztus 20., 16:00 óra

Helyszín: Református Kollégium udvara

KIÁL(LÍ)TÁS A CSALÁDOKÉRT.

Egy kiállítás/kiáltás a családokért. Mintha a világ kifordult volna magából. Ez a kiállítás visszavezet egy ideig a létezés eredetéhez, értelméhez. Visszavezet a kontrasztba: a családon belüli erőszaktól a példaképekhez, a válástól a boldog házassághoz, az abortusztól a gyermekvállaláshoz, az alkohol-drogtól az életörömhöz, az öngyilkosságtól életünk küldetéséhez.

A kiállítás egy család- és ifjúságmentő projekt. Egy olyan multimédiás kiállítás, amely a látogató minden érzékszervét megdolgoztatja, de elsősorban elgondolkodtat, és igyekszik pozitív döntésre segíteni. A fiatalok és a családok életét érintő legfontosabb kérdéseket hozza felszínre, méghozzá kíméletlenül őszintén. A Kontrasztkiállítás anyagát, a preventív tartalmú üzeneteket, keresztyén fiatalok készítették fiatalok számára. Ez a kiállítás egy hatalmas sikoly, nem simogat hanem felráz, nem udvarias hanem kiált ott, ahol a legtöbben némák, építeni akar azokon a pontokon, ahol a fiatalok életében legnagyobb a rombolás.

A Kontrasztkiállítást több mint 50.000-en tekintették meg, Magyarország tíz leglátogatottabb kiállítása között szerepelt. Szerzője a Kisvárdai Református Ifjúság. 2008-ban állították fel először Kisvárdán. Ez után (nagyok) sok stáció következett: Nyíregyháza, Debrecen, Miskolc, Budapest stb., és ez úttal KOLOZSVÁR!

Kiállítás meghívottja: Gáll Sándor egyházkerületi kancellár
Fórumbeszélgetés témája: KONTRASZT
Fórumbeszélgetés moderátora: Dr. Plesek Zoltán pszichológus
Fórumbeszélgetés meghívottjai: Ferkő Edina - pszichológus, Gergely Emese – szociális munkás, Márton István teológiai hallgató
Kiállítás programkoordinátora: Márton Előd ifjúsági lelkész

Szervező: IKE