Miercuri, 20 august, ora 16:00

Locație: curtea Colegiului Reformat

Expoziţie/Exclamaţie/Ţipăt pentru familii

Expoziţia (Exclamaţia) este pentru familii. S-ar spune că lumea şi-a pierdut caracterul şi identitatea. Expoziţia încercă să ne conducă pentru un scurt timp la originile existenţei, la sensurile existenţei. Ne conduce în dimensiunea contrastelor: între violenţa domestică şi a personalităţilor cu rol de model în viaţă, între divorţ şi fericirea în familie, între avort şi asumarea copilului, între alcool şi droguri şi fericirea existenţei, între suicid şi asumarea propriei misiuni a vieţii.

Acesta este un proiect social preventiv, o expoziţie multimedia, care forţează organele perceptive, dar în primul rând stimulează gândirea şi încearcă să faciliteze deciziile pozitive de acceptare a responsabilităţii umane. Ridică la suprafaţă cele mai importante întrebări existenţiale ale omului tânăr, şi cele ale familiei. Este un mesaj conceput de către tineri creştini pentru tineri. Este un ţipăt uriaş, nu te alintă ci te alertă, nu e politicos ci urlă unde mulţi preferă să tacă, clădeşte piloni unde e cea mai mare distrugere în viaţa tinerilor.

Expoziţia CONTRASTE a fost văzută până acum de către mai mult de 50.000 oameni. În Ungaria se află între cele mai vizitate 10 expoziţii. Autorii ei este colectivul de tineret - reformat din Kisvárda (Ungaria). Prima sa expunere a fost realizată în 2008 în Kisvárda, după care au urmat mai multe staţii: Nyíregyháza, Debrecin, Miskolc, Budapesta, etc., iar acum CLUJ!

Organizator: IKE