KMDSZ Sportrendezvények tarkították a Kolozsvári Magyar Napok tegnapi programját: asztalitenisz-bajnokságot, tanár–diák labdarúgó mérkőzést és Sulipolit szervezett a Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ), illetve a Kolozs Megyei Magyar Diáktanács (KMDT). A Sulipolit némileg megzavarta a helyszínváltoztatás, de a Református Kollégium udvara is megfelelt a Monopoly szabályain alapuló játéknak. A pályán a tanáritól a tornateremig a II. emeleti vécén keresztül minden iskolai helyiség szerepelt, és a versenyzők – akik maguk voltak a bábuk – kérdésekre válaszoltak, vagy feladatokat végeztek el. Népszerű volt az asztalitenisz is: harminc fiú és három lány nevezett be. A fiúk versenyét ezen belül két sorozatra tagolták: 16 éven felüliek és 16 éven aluliak korcsoportjára.

A Megyei Sportigazgatóság pólókat ajánlott fel a nyerteseknek. Bár nem örvendett túlzottan nagy népszerűségnek, mégis emlékezetes harcot vívtak a tanárok és a diákok a Iuliu Haţieganu Egyetemi Sportparkban.Győrffy Gábor a Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Kart képviselte, Molnár Zsolt a Történelem és Filozófia Karról érkezett, Talpas János pedig a Földrajz Karon tanít.

A három tanár mellé Vincze Zoltán és Fülöp Zoltán hallgatók társultak, így alkotva az ötfős csapatot.A diákság becsületéért Mocan Arnold, Moni Rezső, Szabó-Györke Zsombor, Szénás Szabolcs és Szoták Gergő küzdött.Eléggé egyoldalúra sikeredett az első félidő: az első percben Győrffy kapufáról bepattanó találatával máris vezetést szereztek a tanárok, majd Vincze, Molnár és Győrffy újabb góljával 5 perc alatt 4–0-ra húztak el a tanárok.
       
A kispályás szabályok előzetes egyeztetésének hiánya miatt bizonytalanság fogta el a tanárok diákkapusát az egyik támadáskor, és a fejetlenségből Szoták szépített a 6. percben. „Visszajöttünk játékba” – zengett a csatakiáltás, amikor a 8. percben Szabó-Györke megszerezte a diákok második gólját is, és kétgólosra csökkentette a lemaradást.
       
Ezt a közelséget többé már nem érezhették meg a hallgatók: egy perc múlva Molnár szögletből beadott labdát gurított pazar sarokmozdulattal a hálóba. Győrffy a félidő végéig további három gólt rúgott, Molnár és Vincze még egyet-egyet. Így alakult ki a 10–2-es félidei eredmény.A második játékrészben felzárkóztak a diákok, mert a tanárok látszólag kifáradtak. Vincze és Molnár kipréselt magából még egy-egy gólt, Szoták azonban kettőt, Moni pedig hármat jegyzett.

A találkozó a legnagyobb egyetértés közepette zajlott, az eredmény szimbolikus, a fair-play pedig mindenek felett…!

http://www.szabadsag.ro/szabadsag/servlet/szabadsag/template/article%2CPArticleScreen.vm/id/61886