305084_319296058165882_539838839_nKész a programfüzet! És mi megkerestük benne azt a tíz pontot, amit szerintünk semmiképp nem szabad kihagyni idén, sőt más városokból is érdemes érte ideutazni.

Magma Video Night
Festmények sorban a falon, szobrok szépen elrendezve. Ha azt képzeled, hogy csak ilyen lehet egy kiállítás, itt az ideje változtatni rajta. Ennél jobb alkalom pedig nem is kínálkozhatna, mint a sepsiszentgyörgyi Magma kortárs kiállítótér videóinak vetítése.
Idő és hely: augusztus 14., kedd, 15.30 - Insomnia Kávéház

Limerick csütörtök
Tavaly a Szonettszerdán szórakoztunk, és nagyon tetszett. Tisztán emlékszünk arra, hogyan próbáltak szonettet faragni a Transidexről. Meggyőződésünk, hogy a hasonló mintára tervezett Limerick csütörtök csak jó lehet. Minden irodalomkedvelőnek kötelező!
Idő és hely: augusztus 16., csütörtök 18 óra - a Bulgakov–Macskaház terasza

Toronyzene
A toronyzene Kolozsváron a 20. század elején volt népszerű műfaj, amelyet most a Kolozsvári Magyar Napokon felelevenítenek. Izgalmas zenei csemegére számíthatunk a marosvásárhelyi Neumarkt Brass közreműködésével. Ilyet még nem pipáltunk, kíváncsian várjuk!
Idő és hely: augusztus 18., szombat 19.30 - Szent Mihály templom tornya

Slam poetry
Kíváncsiak vagyunk, ki számít feltörekvő tehetséges erdélyi magyar fiatalnak, és mit kezdenek a slam poetry fogalmával, amelyet pl. Magyarországon olyan "nemköltők" járattak be, mint Akkezdet Phiai.
Idő és hely: augusztus 18., szombat - MIT sátor

Kolozsvári Citypoly
A Monopoly szabályai szerint működő életnagyságú társasjátékban egy kis kreativitással és helyismerettel bárki megvásárolhatja Kolozsvár jellegzetes épületeit. Mi az összeset szeretnénk, és ti? Öt fős csapatok jelentkezését várják, részletek itt.
Idő és hely: augusztus 16., csütörtök 14 óra - a Báthory Líceum udvara, MIT sátor

Streetball
Nincs mit ezen annyit ragozni, ha kosarazni szeretnél ott a helyed a Báthory Líceum sportpályáján. Ennél jobb alkalmad nem lesz rá. 3+1 fős - akár vegyes – csapatok jelentkezését várják.
Idő és hely: augusztus 17., péntek 15 óra - a Báthory Líceum sportpályája

Bábjáték a Virág utcában
János Vitéz és Kőleves - a Virág utcai előadások többel kecsegtetnek, mint egy egyszerű bábjáték. Elég csak arra gondolnunk, hogy a Kőleves előadás alatt akár kóstolgatni is lehet majd. Ízes játék lesz!
Idő és hely: augusztus 14. és 15., kedd és szerda 18 óra - a Kaja Tanya terasza

Presser Gábor és Rúzsa Magdi koncert
Rúzsa Magdi önmagában is az erdélyi közönség kedvence, ha pedig Presser is mellette van, csak tovább emelheti a színvonalat. Az már csak hab a tortán, hogy - ha emlékezetünk nem csal -, ez lesz Presser és Rúzsa első közös erdélyi fellépése.Idő és hely: augusztus 18., szombat 20 óra - Főtér

Szecessziós túra
Nagyváradot idén tavasszal Európa egyik legszebb szecessziós városának választották, és ennek kapcsán készített virtuális szecessziós túránkat nagyon élveztük. Ezért már most izgatottan várjuk, mivel rukkolnak elő a kolozsvári szecessziós túra szervezői. Egy biztos, kár lenne kihagyni ezt a művészettörténeti időutazást.
Idő és hely: augusztus 17., péntek 11 óra - a Kolozsvár Társaság székhelyétől

Pezsgőbontás
Szinte biztosak vagyunk benne, hogy az idei magyar napok egyik leglátványosabb és legtöbbet fotózott eseménye lesz a 696 pezsgősüveg egyidejű kinyitása a Főtéren. A pezsgőt Kolozsvár 696. születésnapja alkalmából a Törley pezsgőgyár ajánlotta fel. Ez úton is köszönjük!
Idő és hely: augusztus 19., vasárnap 22 óra - Főtér