Várja a magyarnapozókat a Romkert!

A 13. Kolozsvári Magyar Napokon az Emese Park középkori forgatagának a Romkert (Farkas/Kogălniceanu u. 19. szám) ad otthont, csütörtöktől vasárnapig 10 és 18 óra között.

Kézműves foglalkozásokkal, íjászattal, hangszerkiállítással, népzenével, vásári mesejátékokkal és sok más egyéb gyerekprogrammal várja az érdeklődőket az Emese Várispánság Népének középkori vásári forgataga a Romkertben.

A középkort megelevenítő élménypark egy Szent István idejéből származó falut idéz, amelyben a szervezők a századnak megfelelő öltözetben mutatják be a kor szellemi és tárgyi hagyatékát. A résztvevők különleges, szórakoztató módon ismerhetik meg az egykori magyarság mindennapjait.

A programsorozatot egy középkori vásári életkép-kiállítás nyitja meg, csütörtökön, augusztus 18-án, 10-18 óra között, amelyet vasárnapig lehet látogatni. A Mesekuckó könyvkölcsönző is megnyitja kapuit, augusztus 18-20. között, szintén 10-től 18 óráig lehet beiratkozni.

A fő programok mellett, mesés jógakalandon is részt lehet venni, valamint énekelni, táncolni egy zenedoboz segítségével, az annak köszönhetően befolyó adományokat pedig jótékony célra fordítják.

Megosztás:

Leave a Reply