Marţi, 19 august, 20:30 – Piaţa Unirii

Tamás Gábor este un cântăreţ originar din Cluj, iar actualmente trăiește în Suedia şi concertează prin lumea întreagă. Transilvania a rămas în sufletul lui, dovadă că în fiecare an se întoarce aici.
Albumele şi le lansează o dată la câţiva ani, prin turnee mondiale.

Tamás este interpretul unor melodii binecunoscute pentru cultura maghiară, precum Ó, Erdély szép hazám! sau A Donát úton nyílnak már az orgonák.

Copill fiind, a fost inițiat în muzica clasică, însă în 1970, la 22 de ani, s-a orientat spre muzica ușoară, devenind unul dintre fondatorii muzicii ușoare maghiare din România. Între anii 1968 şi 1975 a lucrat ca redactor muzical la emisiunile în limba maghiară ale Televiziunii Române și Radio România.

Ca recunoaștere a carierei sale de succes și a activității caritabile, Ministerul Național al Culturii din Ungaria l-a distins în anul 2004 cu titlul de Cavaler al Culturii Maghiare. Este cetătean de onoare al mai multor orașe.

În cadrul Zilelor Culturale Maghiare, Tamás Gábor va fi acompaniat de formația GRÍZ din Cegléd, Ungaria, condusă de András Attila.