Cum se manifestă puterea apei? Cum funcționează fântâna cu lanțuri sau șurubul lui Arhimede? Cum se protejau oamenii împotriva inundațiilor pe vremuri, cum se procedează astăzi? Câți pași are în lungime Dunărea? Expoziția permanentă a Muzeului Dunării începând cu anul 2001 atrage vizitatorii pentru a explora lumea fantastică a apei.

Expoziția interactivă, destinată și familiilor cu copii, prezintă importante evenimente din istoria apei din Ungaria, schimbarea continuă a relației omului cu natura înconjurătoare. În sala bălăcelii caracteristicile fizice și chimice ale apei devin accesibile prin experimente și experiențe, în sala hărții alături de hărți istorice vechi, vizitatorii vor vedea o imensă imagine a Ungariei din satelit. Obiecte și proiecții de filme vorbesc despre inundații, reglarea fluviilor și canalizarea apei.

 

Experiență purpurie ca apa
Muzeul Dunării este organizatorul și coordonatorul programelor naționale pentru tineret, legate de Ziua Mondială a Apei și websiteul www.vizvilagnap.hu an de an se reînnoiește cu informațiile acestui eveniment. Muzeul serbează și Ziua Mondială a Apei. Cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor, programele culturale și depozitele deschise fac mai captivante vizitarea muzeului. Festivalul de Toamnă a Muzeelor oferă programe de o zi familiilor, cu activități pentru toate vârstele.


Învățatul poate fi captivant! Pedagogii muzeali asigură ore muzeale pentru toate vîrstele, atât pentru copiii din grădiniță, cât și pentru studenții universitari; vizite ghidate interactive ale expoziției; activități meșteșugărești; experimente ludice cu apa. Organizăm casă de joacă cu tematica zilelor de sărbători tradiționale pentru grupuri de școlari și familii.

Orar

Mai-octombrie: 9-17

noiembrie-aprilie: 10-16

Închis: MARȚI. În luna ianuarie muzeul este închis din cauze tehnice.

Contact

Muzeul Dunării

Muzeul Protecției Mediului și al Apei

2500 Esztergom, str. Kölcsey nr. 2.

Ungaria 33/500-250

www.dunamuzeum.hu

www.facebook.com/dunamuzeum