Vineri, 22 august, ora 17:00
Locația: Galeria Barabás Miklós  (str. Kogalniceanu, nr. 27)
Organizatorii: Barabás Miklós Céh

Erdős Tibor grafika repr ó

 
Graficieni clujeni, membrii Breslei Barabás Miklós, asociatie a artistilor maghiari din Romania, infiintata in 1929 de catre Kós Károly si Szolnay Sándor si reinfiintata in 1994, sunt prezenti cu cate-o lucrare la expozitia Cavalcada formelor si culorilor.

Breasla numara in jur de 150 de membrii, selectionati pe criterii de calitate, filiala din Cluj fiind cea mai numerosa. Calitatea lucrarilor expuse este garantata deci insasi de  autorii lor, artisti de renume si discipolii lor.

 


Cea mai elocventa caracteristica a expozitien recente este varietatea. Atat din punct de vedere al technicii, cat si al stilului, membrii breslei fiind adeptii celor mai diferite conceptii artistice. Astfel exponantele poarta amprenta diferitelor forme de exprimare artistica de la clasic la postmodern, de la figurativ la abstract. Desene, gravuri, lucrari cu technica mixta, acvarele si pasteluri reflecta lumea interioara a artistilor, dezvaluie conceptia lor despre arta.

Galeria Barabás Miklós devine astfel o cavalcada nobila a culorilor si formelor, punctul de colectare a diferitelor timpuri, spatii si stiluri, vizitatorii avand prilejul de a intalni atat cu lucrarile regretatului grafician, profesor universitar Andrásy Zoltán si ale artistului Cs. Erdős Tibor, avand venerabila varsta de 100 ani impliniti, cat si ai discipolilor lor.