Universitatea Babeș–Bolyai este o universitate comprehensivă de cercetare avansată și educație care joacă un rol important în viața culturală și economică a Transilvaniei. Instituția noastră de învățământ superior s-a reînnoit radical în ultimele două decenii: la 21 de facultăți asigură învățământ universitar la programele de studii de nivel licență, masterat și doctorat, conform cerințelor europene. Începând cu anul 2011 activitățile didactice din cadrul Liniei Maghiare se desfășoară în cadrul celor 18 departamente maghiare, iar în prezent, dintre cele 21 de facultăți ale Universității, 15 oferă programe de studii în limba maghiară.

În anul 2014 UBB este unul dintre partenerii principali în organizarea Zilelor Culturale Maghiare din Cluj. În timpul evenimentului (17–24 august 2014) cei interesați vor avea acces liber în muzeele următoare: Muzeul Universității (str. M. Kogălniceanu), Muzeul de Mineralogie (Clădirea Centrală al UBB), Muzeul Botanic (str. Republicii nr. 42.), Muzeul Zoologic (Str. Clinicilor nr. 5–7), Muzeul de Paleontologie-Stratigrafie (Clădirea Centrală al UBB). Pe parcursul săptămânii vor fi organizate nenumărate competiții și activități sportive în parcul Babeș.

 

Începând cu 21 august 2014 instituția îi așteaptă pe cei interesați de a participa la o serie de programe bogate care vor avea loc pe strada M. Kogălniceanu. Cei care preferă științele naturii vor putea participa la experimentele spectaculoase de fizică și chimie, în organizarea Departamentul de Fizică al Liniei Maghiare și Departamentul de Chimie și Inginerie Chimică al Liniei Maghiare.
Departamentului de Matematică și Informatică al Liniei Maghiare îi așteaptă pe vizitatori cu roboți și jucării de logică.

La standul UBB sunt așteptați și copiii de grădiniță, studenții Departamentului de Pedagogie și Didactică Aplicată se pregătesc cu activități creative și educative.
Simultan cu programele Zilelor Culturale Maghiare din Cluj se va desfășura și Școala de Vară pentru liceeni, în co-organizarea Universității Babeș-Bolyai și a Uniunii Studenților Maghiari din Cluj. Liceeni sosiți din diferite regiuni ale țării vor putea participa, între altele, la consultanță de carieră, formarea competențelor de comunicare, vizita orașului.

Pentru mai multe detalii legate de programe și condiții de participare vă rugăm să accesați pagina Uniunii Studenților Maghiari din Cluj (www.kmdsz.ro) sau pagini Universității Babeș–Bolyai (www.ubbcluj.ro/hu).

Programul standului UBB

Joi (21 august 2014)
11:00–14:00 Experimente interactive de fizică (Departamentul de Fizică al Liniei Maghiare)
14:00–17:00 Experimente chimice (Departamentul de Chimie și Inginerie Chimică al Liniei Maghiare)

Vineri (22 august 2014)
11:00–14:00 Roboți și jucării de logică (Departamentul de Matematică și Informatică al Liniei Maghiare)
14:00–18:00 Activități creativ-educative pentru cei mici (Departamentul de Pedagogie și Didactică Aplicată)

Sâmbătă (23 august 2014)
11:00–18:00
• Expoziție de minerale și pietre prețioase, prezentare cu microscop (Departamentul de Geografie)
• Află cum se scrie numele tău în chineză! Prezentarea Centrului Chinez al UBB (Institutul Confucius)
• Activități creativ-educative pentru cei mici (Departamentul de Pedagogie și Didactică Aplicată)

Duminică (24 august 2014)
11:00–18:00 Află cum se scrie numele tău în chineză! Prezentarea Centrului Chinez al UBB (Institutul Confucius)
Activități creativ-educative pentru cei mici (Departamentul de Pedagogie și Didactică Aplicată)


Universitatea Babeș–Bolyai, Cluj-Napoca
Str. M. Kogălniceanu/ Farkas utca nr. 1.
www.ubbcluj.ro/hu 
www.facebook.com/bbtekolozsvar