Neumarkt Brass Quintet a închis Zilele Culturale Maghiare cu un concert inedit susținut în turnul bisericii Sf. Mihail din Piața Unirii. Edificiul din centrul orașului a fost deschis vizitatorilor toată săptămâna trecută. Trupa din Târgu Mureș a adus o perspectivă nouă asupra utilizării teresei din turn, nu doar pentru a privi Clujul de sus.

„În faţa unui auditoriu realmente interesat şi numeros, Neumarkt Brass Quintet a fost la înălţime, la propriu cât şi la figurat. Trupa originară din Târgu Mureş a cântat din turnul Bisericii Sf. Mihail şi a fost aplaudată după fiecare melodie, în timp ce lumea s-a tot înmulţit, printre care şi o sumedenie de copii fascinaţi de întreg spectacolul. Evenimentul a reprezentat o încălzire intelectuală binevenită pentru gala de închidere şi concertul care stăteau să înceapă în Piaţa Unirii”, au menționat organizatorii Zilelor Culturale Maghiare.

Evenimentul organizat de comunitatea maghiară din Cluj s-a închis oficial duminică cu o gală de dans, discursuri ale oficialilor și artificii.

http://actualdecluj.ro/au-creat-precedentul-si-au-cantat-deasupra-clujului-inainte-de-inchiderea-zilelor-culturale-maghiare/