“Unchiul Vanea”, cel mai căutat spectacol de teatru din Cluj în ultimii ani, a fost inclus de Teatrul Maghiar de Stat Cluj (TMSC) în oferta Zilelor Culturale Maghiare, unul din cele mai ample evenimente culturale anuale din oraș.

La șapte ani de la premiera spectacolului, “Unchiul Vanea”, de A.P. Cehov, regia Andrei Șerban, se joacă doar cu sala plină, cu rezervarea biletelor cu o lună sau chiar două înainte.

În cadrul Zilelor Culturale Maghiare 2014 spectacolul va putea fi urmărit pe 19 august, de la ora 19 și pe 24 august, de la ora 17, la Teatrul Maghiar de Stat Cluj, fiind montat în regim studio. La o reprezentație pot asista doar 90 de persoane.

Cortul Teatrului, pe strada Mihail Kogălniceanu

Cu ocazia Zilelor Culturale Maghiare Teatrul Maghiar va amenaja pe strada Mihail Kogălniceanu un Cort al Teatrului, unde vor avea loc mai multe activități.

În perioada 21-24 august toți cei interesați sunt invitați la activităţi dedicate copiilor la „Terasa piticilor” (zilnic între orele 11:00-13:00), la ‘Teatrul de lectură’ (între orele 14:00-16:00), la ‘Bungalou’ (între orele 16:00-18:00), iar în pauzele dintre programe, la ‘Cerdac’. Programul pentru copii include lecturi de povești și concurs de basme pentru cei mici, care vor avea posibilitatea să se întâlnească cu personajele preferate ale musicalului Vrăjitorul din Oz de Frank L. Baum – Tibor Zalán”, au precizat reprezentanții TMSC.

Și adulții vor avea parte de activități organizate aici.

Adulții vor putea alege dintre programe de teatru-lectură și întâlniri inedite cu actorii teatrului (garden party și Living Room), și vor putea participa la un curs de dans condus de membrii companiei sau la concursul cu premii dedicat fanilor teatrului. În pauzele dintre multitudinea de programe ale Zilelor Culturale Maghiare, publicul este așteptat la Cerdac, unde va putea răsfoi publicațiile mai vechi și mai recente ale teatrului”, mai menționează reprezentanții Teatrului clujean.

Microstagiune

Pe lângă evenimentele pe care le va organiza în Cortul Teatrului, instituția va prezenta și mai multe spectacole la sediul său, dar nu numai.

În afară de cele două reprezentații amintite, TMSC va mai oferi publicului spectacolul “Dantelă”, după romanul Mamó de Angi Máté – 21 august ora 19, în Sala Studio, respectiv spectacolele invitate Recviem pentru o casă de Éva Medgyessy, al Teatrului Național Târgu Mureș, Compania Tompa Miklós – luni, 18 august, ora 19 și “Astă-seară Lola Blau”, de Georg Kreisler, al actriței Boróka Bartha.

Cea mai recentă premieră a teatrului, spectacolul-concert Serena in X-tremis, va fi jucat, cu prilejul evenimentului, într-o locație specială, pe scena din Str. Kogălniceanu – miercuri, 20 august de la ora 18:00.

Bilete la spectacole se pot achiziționa deja online pe site-ul www.biletmaster.ro. Casa de bilete va fi deschisă cu o oră înainte de spectacole. Intrarea la concertul Serena in X-tremis este liberă.

Expoziție “Țara secuilor văzută de sus”

Totodată, foaierul Teatrului Maghiar din Cluj va găzdui expoziția de fotografii a artistului din Miercurea Ciuc, István Fodor, intitulată “Țara secuilor văzută de sus”, în perioada de 19-24 august, între orele 10:00-16:00.

Expoziția va fi prezentată oficial de Gábor Tompa, directorul general al TMSC, sâmbătă, 23 august de la ora 18:30.

Zilele Culturale Maghiare, între 17-24 august

Cea de-a cincea ediție a Zilelor Culturale Maghaire se va desfășura între 17-24 august la Cluj-Napoca.

La ediția din 2013 evenimentul a atras aproximativ 170.000 de spectatori. Ultima zi a manifestării, când a fost prezentat un spectacol de operă din Ungaria, a stabilit un record de audiență în Piața Unirii, conform organizatorilor aproximativ 40.000 de persoane fiind prezente în Piață.

http://www.voceatransilvaniei.ro/cel-mai-cautat-spectacol-din-ultimii-ani-la-cluj-oferta-zilelor-culturale-maghiare/