Teatrul Maghiar de Stat din Cluj își amenajează un cort pe strada Mihail Kogălniceanu, vremelnic rebotezată Farkas Utca, la Zilele Culturale Maghiare, unde programează o mulțime de evenimente.

Teatrul deschide cortul în 21 agust, timp de trei zile. Programul pentru copii include lecturi de povești și concurs de basme pentru cei mici, care vor avea posibilitatea să se întâlnească cu personajele preferate ale musicalului Vrăjitorul din Oz  de Frank L. Baum – Tibor Zalán. Adulții vor putea alege dintre programe de teatru-lectură și întâlniri inedite cu actorii  teatrului (garden party și Living Room), și vor putea participa la un curs de dans condus de membrii companiei sau la concursul cu premii dedicat fanilor teatrului. În pauzele dintre multitudinea de programe ale Zilelor Culturale Maghiare, publicul este așteptat la Cerdac, unde va putea răsfoi publicațiile mai vechi și mai recente ale teatrului, spun reprezentanții instituției de cultură, pe site-ul oficial.

Inedit, cea mai recentă premieră a teatrului, spectacolul-concert Serena in X-tremis va fi jucat cu prilejul acestui eveniment într-o locație specială, pe scena de pe strada Kogălniceanu miercuri seara la ora 20.
Program detaliat – Cortul Teatrului:

TERASA PITICILOR
Program pentru copii, în fiecare zi între orele 11:00-13:00

21 august
11:00-13:00
Cipi în arenă
Îndrumaţi de actorii noştri, copiii vor regiza și interpreta duete din Cipi, una dintre poveștile foarte dragi nouă. Atenţie: copiii vor avea la dispoziţie accesorii şi costume inspiratoare!

22 august
11:00-13:00
Petrecere cu Oz
Interpreţii binecunoscuţi din spectacolul montat la Teatrul Maghiar îi vor învăţa pe cei mai mici admiratori cântece şi dansuri din Vrăjitorul din Oz. Responsabili pentru buna dispoziţie sunt personaje îndrăgite: Dorothy, Omul de tinichea, Sperietoarea şi Leul fricos, acompaniați de Căpetenia lupilor şi câteva cotoroanţe. Decorul petrecerii îl vor asigura desenele cu decorurile și costumele visate de micii scenografi. Desenele sunt așteptate până pe data de 19 august, într-un plic predat la poarta teatrului. Moto: „Oz”.

23 august
11:00-13:00
Terasa cu poveşti. Ervin Lázár: Berzsián și Dideki
Citind operele celebrului scriitor de poveşti, cine nu și-a imaginat măcar odată cum ar suna ele în interpretarea unui actor? După versiunea scenică a poveştii Pădurea pătrat-rotundă, în sufletul actorilor noştri s-a aprins din nou pofta de a povesti şi de a juca …

24 august
11:00-13:00
Concursul de basme pentru copii
În ultima zi petrecută în Cortul teatrului vom avea parte de o competiție veselă şi fără restricţii: juriul de copii dirijat de actorul Róbert Laczkó Vass va avea misiunea de a alege cele mai reuşite dintre textele înscrise în concurs. Şi pentru că nu există scriitor dramatic fără proba de foc a primei repetiţii de lectură, operele trimise (în e-mail, la adresa ) până la data de 19 august, vor fi citite de actori profesionişti. Distribuţia o va face autorul! În Cort se vor adjudeca cele mai prestigioase premii: Marea Scriitură, Scribalăul de Oţel şi Cavalerul Literelor fiind doar câteva dintre ele.

TEATRU DE LECTURĂ
în fiecare zi, între orele 14:00-16:00

21 august
14:00-16:00
Jenő Heltai: Lumpacius Vagabundus sau cei trei golani,
în care vom urmări aventurile lui Leim, Zwirn şi Kierim în regatul fermecat al lui Stellaris; regia: István Kövesdy.

22 august
14:00-16:00
Ferenc Kenéz: Acolo sus, o navă spaţială pictată,
din care vom afla de ce îşi construieşte un dirijabil meşterul priceput din Ţinutul Călatei; interpreți: toți trecătorii interesați; lectură condusă de: Enikő Györgyjakab.

23 august
14:00-16:00
Áron Tamási: Iosias, ucigaşul de diavoli,
în care un flăcău sărac ne călăuzeşte în lumea poveştilor populare; regia: István Kövesdy. Ținutul care a inspirat această farsă poate fi vizitată şi în cadrul expoziţiei de fotografie Ţara secuilor văzută de sus (vernisaj: ora 18:30, în foaierul teatrului).

24 august
14:00-16:00
Mihály Csokonai Vitéz: Văduva Karnyó şi cei doi zburdalnici,
în care vom râde de peripeţiile lui Tipptopp şi Lipitlotty; regia: István Kövesdy.

BUNGALOU
în fiecare zi între orele 16:00-18:00

21 august
16:00-18:00
GARDEN PARTY
Vă invităm să gustați din bucatele preferate de membrii companiei! Party-ul organizat cu contribuţia participanţilor este un prilej cât se poate de potrivit pentru a-i întreba pe gazde despre reţetele succesului lor din bucătărie şi de pe scenă.

22 august
16:00-18:00
LIVING ROOM
Știm ce întreabă de obicei ziaristul, criticul sau reporterul TV de la un actor – dar oare ce anume ar dori să afle un actor de la colegul său? Veniți să aflăm împreună în Living room!

23 august
16:00-18:00

SALON
Actorii Teatrului Maghiar îi învață pe clujeni dansuri de salon care au fost date uitării.

24 august
16:00-18:00
QUIZ DE GARAJ
Împătimiților de teatru li se pregătește un concurs cu premii – bilete la teatru și suveniruri personalizate.

CERDAC
în fiecare zi între orele 10:00-11:00 şi 13:00-14:00
În pauza dintre programe puteți răsfoi publicaţiile mai vechi şi mai recente ale teatrului.

http://actualdecluj.ro/teatrul-maghiar-se-muta-in-cort-ce-va-pregateste-de-zilele-maghiare/