Performance stradal azi în centrul Clujului, dar și în interiorul ruinei care a devenit fostul hotel Continental, în cadrul Zilelor Maghiare.

Artiștii participanți parcurg Via Dolorosa din centrul Clujului, în formă de cruce, prezentând performance-uri în punctele sale de popas. Punctul final al acestui drum, conform tradițiilor creștine, este Golgota – sau în acest caz hotelul Continental. față. La etajul I al clădirii sunt expuse lucrările artiștilor legate de tema Violența și Sacrul, în vreme ce la etajul II sunt amplasate expozițiile tinerilor artiști clujeni sau care au diverse conexuni cu orașul. Totul începe azi la ora 15.

Acțiunea constă in două etape: una în aer liber și una în interior. Prima etapă cuprinde performance-uri, are loc în centrul orașului și recrează simbolic Via Dolorosa. Cele 12 opriri formează o cruce pe harta Centrului. După ce se parcurg aceste puncte se ajunge la Hotelul New York, simbolul Golgotei. În cazul de față, acțiunile artistice nu evocă popasurile strict în sens religios, ci mai degrabă reflectă asupra violenței și sacrului în spațiile sociale, fizice și ale memoriei, spun cei care organizează evenimentul.
Etajul II al Hotelului New York este ocupat de artiștii vizuali tineri.

În continuarea seriei acțiunilor de artă vizuală, hotelul va găzdui o masă rotundă cu o temă sensibilă: gradele de libertate ale artei. În finalul acțiunilor de artă vizuală, doi artiști de notorietate internațională, Dorel Găină și Gusztáv Ütő, vor prezenta Trecutul: perioadele artei alternative din anii 1980 și ’90.

http://actualdecluj.ro/performance-stradal-in-centrul-clujului-azi-la-zilele-maghiare/